υγεία

Τρόποι αντιμετώπισης του διαβήτη κύησης

Ο διαβήτης κύησης χαρακτηρίζεται από υψηλό σάκχαρο στο αίμα που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνήθως [ο διαβήτης] εξαφανίζεται μετά τον τοκετό.

Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης, αλλά είναι πιο συχνός στο δεύτερο μισό.

Συμβαίνει αν το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη – μια ορμόνη που βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα – για να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες της εγκυμοσύνης.

Ο διαβήτης κύησης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για εσάς και το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τη γέννηση. Ωστόσο, ο κίνδυνος να συμβούν αυτά τα προβλήματα μπορεί να μειωθεί εάν ανιχνευθεί και αντιμετωπιστεί σωστά.

Θεραπείες διαβήτη κύησης

Στις γυναίκες με διαβήτη κύησης, οι πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα με την εγκυμοσύνη μπορούν να μειωθούν ελέγχοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Θα σας δοθεί ένα κιτ δοκιμής σακχάρου αίματος για να μπορείτε να παρακολουθείτε τις επιδράσεις της θεραπείας.

Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να μειωθούν με αλλαγές στη διατροφή και την άσκηση. Αλλά η πλειοψηφία των γυναικών θα χρειαστεί επίσης φαρμακευτική αγωγή εάν οι αλλαγές στη διατροφή και την άσκηση δεν μειώσουν αρκετά το σάκχαρο του αίματος. Αυτό μπορεί να είναι δισκία ή ενέσεις ινσουλίνης.

Θα παρακολουθείστε επίσης πιο προσεκτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, για να τεθούν υπό έλεγχο πιθανά προβλήματα.

Εάν έχετε διαβήτη κύησης, είναι καλύτερο να γεννήσετε πριν από τις 41 εβδομάδες. Η πρόκληση τοκετού ή η καισαρική τομή μπορεί να συνιστώνται εάν οι συσπάσεις δεν ξεκινήσουν φυσικά.

Πρόωρος τοκετός μπορεί να συνιστάται εάν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την υγεία του μωρού σας ή εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας δεν έχουν ελεγχθεί καλά.

Παραπομπές

Nhs.uk – ‘Gestational Diabetes.’ Web.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.