ομορφιά

Τί πραγματικά είναι η ομορφιά

Ανάγνωση σε 2′

Η έννοια της ομορφιάς, ποικίλλει με το πέρασμα του χρόνου, τις διαφορετικές κουλτούρες, και τις αμέτρητες διαφορετικές αντιλήψεις των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η ομορφιά, περιγράφεται και απεικονίζεται μέσα από εικόνες, που εισβάλλουν στο μυαλό μας. Έχει περιγραφεί με τόσους διαφορετικούς τρόπους, που θα ήταν αδύνατο να τους αριθμήσουμε όλους, όμως στην απόλυτη ουσία της, η ομορφιά είναι κάτι πολύ απλό. Ομορφιά είναι η ευτυχία.

Είναι οι εικόνες και οι στιγμές που μας εμπνέουν, και εκπροσωπούν τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του εαυτού μας. Είναι οι στιγμές που νιώθουμε ελεύθεροι και αληθινοί. Είναι οι στιγμές που νιώθουμε περήφανοι. Είναι όλες εκείνες οι στιγμές που νιώθουμε ζωντανοί. Ακούγεται σαν κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δεν είναι.

shutterstock_420716107

 

Η ομορφιά συχνά διαστρεβλώνεται, παρεξηγείται και επισκιάζεται από μια πληθώρα αντικρουόμενων πιέσεων.  Γίνεται κάτι για το οποίο παλεύουμε καθημερινά, αντί να βρούμε την ουσία της μέσα στις στιγμές που είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι.

Σκεφτείτε τις στιγμές που είσασταν πιο ευτυχισμένοι από ποτέ και δείτε αν αυτές ευθυγραμμίζονται με κάποιο από τα σύγχρονα standards ομορφιάς. Μάλλον δεν ήταν εκείνες οι βραδιές που τα μαλλιά σας ήταν ‘στην τρίχα,’ και που είσασταν ντυμένοι ελκυστικά ή το δέρμα σας έλαμπε χωρίς καμία ατέλεια. Μάλλον ήταν οι στιγμές που νιώθατε όμορφοι, εξαιτίας της ευτυχίας σας διακατείχε, η οποία δεν προερχόταν από το πόσο όμορφοι φαινόσασταν εξωτερικά, ούτε στο ελάχιστο.

‘Νιώθω όμορφη όταν αισθάνομαι το χέρι του αγαπημένου μου στα ανακατεμένα μου μαλλιά, και τα χείλη του πάνω στα δικά μου. Νιώθω την ομορφιά της αίσθησης που έχω όταν είμαι στην παραλία, με τα μαλλιά κολλημένα στο πρόσωπο και το δέρμα βρεγμένο με θαλασσινό νερό και αλάτι, και την αίσθηση του να χτυπάει ο ήλιος και η άμμος το πρόσωπό μου. Νιώθω την ομορφιά στο να ιδρώνω και να χάνω την φωνή μου, μετά από μια συναυλία που δεν σταμάτησα να τραγουδάω μέχρι το πρωί. Αγαπάω τις φωτογραφίες, που με έχουν απαθανατίσει όμορφη στις πιο απροβάριστες στιγμές μου. Αυτές είναι όλες οι στιγμές που νιώθω πιο όμορφη, επειδή νιώθω ζωντανή και χαρούμενη, και όχι λόγω αυτού που ένα εξωτερικό πρότυπο με έχει ‘προγραμματίσει’ να πιστεύω.’

shutterstock_527118964

 

Ομορφιά είναι όλες αυτές οι αισθήσεις που πυροδοτούν την φλόγα της αυτοπεποίθησης σε όλους αυτούς που βομβαρδίζονται με σχόλια για το αντίθετο. Είναι οι μικρές στιγμές, όπως όταν κάποιος σε κοιτάζει με θαυμασμό και σεβασμό. Είναι η πραγματική έκσταση του να ερωτεύεσαι με άτομα και μέρη, με έναν απίστευτα εύκολο τρόπο. Είναι το αίσθημα που νιώθεις, όταν έχεις κατεφέρει να φτάσεις έναν στόχο που σκέφτεσαι για πολύ καιρό. Είναι οι ρυτίδες από κάθε αβίαστο χαμόγελο, και τα βαθιά αυλάκια πάνω από τα φρύδια, που κάνουν ένα πρόσωπο τέλειο. Είναι οι στιγμές που χτίζουμε το τι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε και θέλουμε να γίνουμε στο μέλλον. Η ομορφιά είναι στην καρδιά, και στον τρόπο που αυτή ‘βγαίνει’ προς τα έξω.

Είμαστε όλοι μοναδικοί, με εμπειρίες και αναμνήσεις που ενώνονται απρόσκοπτα σε μία ύφανση των δικών μας εκδοχών της ομορφιάς. Έχουμε διαφορετικό βάρος, σχήμα, χρώμα και προέλευση. Είμαστε ακτιβιστές, καινοτόμοι, στοχεύουμε ψηλά, και εμπνέουμε τους γύρω μας. Είμαστε οι ζωές και οι αλλαγές που δημιουργούμε, και αυτό είναι ομορφιά.

shutterstock_212562502

 

Καμία κουλτούρα, κοινωνία  ή στερεότυπο δεν θα μπορούσε να ορίσει την ομορφιά. Αποτελείται από τις στιγμές στις οποίες βασιστήκαμε στη δύναμή μας, και βιώσαμε την αξιοσημείωτη και μεθυστική εμπειρία του να νιώθουμε ζωντανοί..

Παραπομπές

Herrick, Lexi. Ravishly.com – ‘What Is The Real Definition Of Beauty?’

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.