Οι συνταγές που θα βρείτε στο MyCare περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και συστήνονται στα πλαίσια μίας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινής διατροφής.
Τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι η παραδοσιακή νοστιμιά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι! Διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη εκδοχή της συνταγής, για να τα απολαμβάνετε ακόμα πιο συχνά!
Υλικά
• 600 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
• ¾ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή γλασέ
• 1 τριμμένο κρεμμύδι
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 κ. γλ. πάπρικα
• 1 αυγό
• λίγο αλεύρι
• 1-2 καρότα σε ροδέλες
• ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• χυμός από 1 λεμόνι
• αλάτι, πιπέρι
• 1 ψιλοκομμένο κλωνάρι σέλερι (προαιρετικά)
• 1 πατάτα σε κύβους (προαιρετικά)
Αυγολέμονο
• 2 αβγά
• 2 λεμόνια
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα με τα χέρια.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε τα καρότα και το σέλερι, μαζί με το ελαιόλαδο και με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Παράλληλα, πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μικρά μπαλάκια. Τα αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τον κιμά που έχουμε πλάσει. Φροντίζουμε να σκεπαστούν εντελώς τα γιουβαρλάκια, οπότε προσθέτουμε βραστό νερό αν χρειάζεται. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το φαγητό για περίπου μισή ώρα.
Για το αυγολέμονο, τοποθετούμε τα αυγά στον πολυκόφτη και χτυπάμε. Μετά προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν τα υλικά μια πηκτή και ομοιόμορφη υφή. Με τη βοήθεια της κουτάλας, τραβάμε μια μικρή ποσότητα ζωμού από την ζεστή κατσαρόλα και την προσθέτουμε στο αυγολέμονο σταγόνα σταγόνα. Αφού αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, προσθέτουμε το αυγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά, για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Leave a Comment