Διακόσμηση

Τα λαμπάκια δεν είναι μόνο για Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ανάγνωση σε 1,5′

Χριστούγεννα: η εποχή του χρόνου που κάθε νύχτα γίνεται πιο λαμπερή, με κάθε πόλη, κάθε γειτονιά και κάθε σπίτι να υποδέχεται το πνεύμα των Χριστουγέννων με υπέροχα στολίδια και φωτεινά πολύχρωμα λαμπάκια στις πόρτες και τα μπαλκόνια. Όλοι θυμόμαστε το δρόμο του γυρισμού μετά το τέλος του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν, και την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν τα φωτεινά μπαλκόνια σε κάθε δρόμο και κάθε σοκάκι που περνούσαμε.

Παρ’ όλη την όμορφη ατμόσφαιρα που μόλις σας θυμίσαμε, υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που ακόμα θεωρούν πως τα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι μόνο για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αλλά και πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν να ομορφύνουν το χώρο τους, να στολίσουν το μπαλκόνι ή την εξώπορτά του σπιτιού τους αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το αποφεύγουν.

Όμως είναι κρίμα να αφήνετε το σπίτι σας σκοτεινό όταν υπάρχουν πλέον Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και στολίδια που διατίθενται σχεδόν σε τιμές χονδρικής.

Για τον φετινό Χριστουγεννιάτικο στολισμό, λοιπόν, δεν θα χρειαστείτε χρήματα, παρά μόνο όρεξη και φαντασία. Ομορφύνετε τη γειτονιά σας ξεκινώντας από το μπαλκόνι. Στολίστε τα κάγκελα του μπαλκονιού και περάστε Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια ανάμεσά τους.

Μια νέα και οικονομική πρόταση για φέτος είναι επίσης να κρεμάσετε σε διάφορα σημεία στο μπαλκόνι σας, ξύλινα Χριστουγεννιάτικα καδράκια και σπιτάκια που διαθέτουν ενσωματωμένο φωτισμό led.

Φυσικά όταν ολοκληρώσετε το μπαλκόνι σας και μαζί το «χρέος» σας για μια γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη τη γειτονιά, μην ξεχάσετε να συνεχίσετε και στο εσωτερικό του σπιτιού. Ο Χριστουγεννιάτικος φωτισμός μπορεί να μετατρέψει κάθε αδιάφορο χώρο του σπιτιού σε πράγματι εντυπωσιακό. Φωτίστε τη βιβλιοθήκη στο σαλόνι σας, το γραφείο στο παιδικό δωμάτιο ή ακόμα και τον πάγκο της κουζίνας σας. Τέλος, μην ξεχάσετε την εξώπορτα του σπιτιού την οποία μπορείτε να κάνετε να λάμψει με λαμπάκια που θα τοποθετήσετε γύρω από το περίγραμμά  της ή που θα τυλίξετε γύρω από το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι που έχετε ήδη κρεμάσει.

Τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι λαμπερά και να φωτίζουν με τα στολίδια τους τη διάθεσή μας.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.