Ψυχολογία

Τα δώρα στα οποία έχουμε βάλει σκέψη, υπερτερούν πάντα σε σχέση με τα ακριβά δώρα

Ανάγνωση σε 1′

Είναι φυσικό στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους να θέλουμε να κάνουμε ένα δώρο που να τους δείχνει πόσο σημαντικοί είναι για εμάς.

 

Δε χρειάζεται όμως να δαπανήσουμε πολλά χρήματα για να το κάνουμε αυτό. Πολλές φορές, νομίζοντας ότι το δώρο μας θα έχει μεγαλύτερη αξία αν είναι ακριβό, επιλέγουμε να ξοδέψουμε χρήματα που υπερβαίνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό μας.

Μπορείτε να θυμηθείτε ένα πολύτιμο δώρο που λάβατε στη ζωή σας; Για πολλούς από εμάς είναι κάτι που λάβαμε στην παιδική μας ηλικία. Το πρώτο ρολόι από τον μπαμπά μας, ένα ποδήλατο ή ένα ιδιαίτερο μολύβι, για παράδειγμα.

 

Ή μπορεί να είναι το φουλάρι ή το κασκόλ που μάς αγόρασε ένας φίλος ή μία φίλη μας με τον πρώτο του/της μισθό.

Τα πιο αξιομνημόνευτα δώρα δεν είναι ακριβά, είναι δώρα που έχουν προκύψει μετά από σκέψη, από κάποιον που μάς ξέρει πολύ καλά.

Κάντε λοιπόν τον κόπο να σκεφτείτε τους ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερη σημασία για εσάς. Ποιά είναι τα χόμπι τους; Τί τους συγκινεί; Με τί ασχολούνται στον ελεύθερό τους χρόνο ή τί τους κάνει περήφανους;

 

Δεν είναι καν το ίδιο το δώρο που έχει τόσο μεγάλη σημασία. Είναι η σκέψη. Είναι απλά το γεγονός ότι δαπανήσατε χρόνο για να σκεφτείτε τί θα κάνει τον άλλον χαρούμενο σε ένα πιο βαθύ επίπεδο.

 

Με άλλα λόγια, ένα μεγάλο δώρο δεν έχει σχέση με την τιμή. Εάν έχετε μια πολύ κοντινή σχέση με κάποιον, μπορείτε συνήθως να σκεφτείτε πολλές ιδέες γι’αυτόν μόνο και μόνο επειδή τον ξέρετε τόσο καλά.

Αυτή τη γιορτινή περίοδο θυμηθείτε ότι όταν πρόκειται για δώρα, η σκέψη που θα βάλουμε έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από το ίδιο το δώρο.

 

Παραπομπές

Hamm, Trent – Csmonitor.com. ‘Why thoughtful gifts always trump expensive ones.’ Web.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.