Οι συνταγές που θα βρείτε στο MyCare περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και συστήνονται στα πλαίσια μίας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινής διατροφής.
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει γλουτένη, γιατί το κους κους (από στάρι) που έχει η παραδοσιακή συνταγή, αντικαθίσταται με κινόα.
Υλικά:
• 100 γραμμάρια κινόα
• 75 γραμμάρια βασιλικός χοντροκομμένος
• 300 γραμμάρια ντομάτες κομμένες σε κύβους
• 100 γραμμάρια αγγούρια κομμένα σε μικρά κυβάκια
Για το dressing:
• 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
• χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
• 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
• 1 πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι
• μισή σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• 50 γραμμάρια φύλλα λαχανικών για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Μαγειρεύουμε την κινόα, όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας, και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Η κινόα μαγειρεύεται όπως το ρύζι, δηλαδή ένα μέρος κινόα με δύο μέρη νερό, και θέλει συνολικά 10′ βράσιμο.
2. Ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας σε ένα μίξερ όλα τα υλικά, δηλαδή το λάδι, το ξύδι, το λεμόνι, το μέλι, το αλάτι και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ανακατεύουμε με την κινόα, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον βασιλικό, τις ντομάτες και το αγγούρι. Σερβίρουμε πάνω σε φύλλα λαχανικών.