Συνταγές

Σαλάτα με φρέσκο σολομό στον ατμό

Οι συνταγές που θα βρείτε στο MyCare περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και συστήνονται στα πλαίσια μίας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινής διατροφής.

Υλικά:

  • 100 γραμμάρια κους κους
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα σολωμού
  • 200 γραμμάρια μπρόκολου ελαφρώς τεμαχισμένα χωρίς το κοτσάνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • σπόρους από μισό ρόδι
  • μισή χούφτα κολοκυθόσπορο
  • 2 γεμάτες χούφτες κάρδαμο
  • ελαιόλαδο και έξτρα φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι. Καρυκεύουμε το κους κους και βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το βραστό νερό στο κους κους, ώστε να το υπερκαλύπτει κατά 1 εκατοστό και μετά αφήνουμε στην άκρη. Μαγειρεύουμε το μπρόκολο και τον σολομό στον ατμό. Μαγειρεύουμε για 3-6 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο και να μαγειρευτεί ο σολομός. Ξεπλένουμε το μπρόκολο με κρύο νερό για να διατηρηθεί το λαμπερό πράσινό του χρώμα.
  2. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το λάδι που μας έχει μείνει. Βάζουμε το ρόδι, τον κολοκυθόσπορο και το μπρόκολο μαζί με το κους κους και είναι έτοιμο. Σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα του σολομού, τις φέτες από λεμόνι και λίγο λάδι, αν το θέλουμε.

Σημείωση MyCare: Είναι σημαντικό να περιληφθούν τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός στη διατροφή μας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε αυτά τα ψάρια είναι η επιτομή των θρεπτικών συστατικών, επειδή κάνουν καλό σε σχεδόν κάθε όργανο στο σώμα μας. Για την επιλογή του σολομού όμως, θα πρέπει να επιμείνουμε σε σολομό που ζει ελεύθερα γιατί ο σολομός ιχθυοτροφείου δεν ενδείκνυται.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.