Συνταγές

Ριζότο Μανιταριών με Αναποφλοίωτο Ρύζι

Οι συνταγές που θα βρείτε στο MyCare περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και συστήνονται στα πλαίσια μίας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινής διατροφής.

Το αναποφλοίωτο ρύζι μπορεί να αντικαταστήσει το άσπρο ρύζι σε όλες τις συνταγές, με τη διαφορά ότι μαλακώνει σε 40′ αντί για 10′ που τυπικά χρειάζεται το άσπρο ρύζι για να μαλακώσει.

Είναι ένα τρόφιμο – πυλώνας σε μία ολοκληρωμένη, ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή που εξασφαλίζει τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, και δεν συγκρίνεται σχεδόν σε τίποτα με τις εξευγενισμένες μορφές του.

Δείτε εδώ το γιατί: Πώς προκύπτει το άσπρο ρύζι από το αναποφλοίωτο ρύζι

Ριζότο Μανιταριών με Αναποφλοίωτο Ρύζι

Χρόνος Προετοιμασίας: 45 λεπτά / Μερίδες Σερβιρίσματος : 4 με 6

Υλικά:

  • 1 κούπα αναποφλοίωτο ρύζι
  • Μισή κούπα κόκκινες φακές
  • 4 κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο
  • Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Μία πρέζα κουρκουμά
  • Μία πρέζα αλάτι

Για τα μανιτάρια:

  • 500 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα πλυμένα και κομμένα σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • λεμόνι
  • μισή κούπα ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια ή κάσιους)
  • μισή κούπα ξανθιές σταφίδες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένος κόλιανδρος

shutterstock_143067430

 

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τον ζωμό ή το νερό να ζεσταθεί σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μάραθο και τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ρύζι σταδιακά και ανακατεύουμε. Σε αυτό το βήμα πρέπει να είμαστε μεθοδικοί και να ανακατεύουμε αργά. Τώρα, προσθέτουμε μια κούπα από τον ζωμό ή το νερό, αλάτι και κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά. Όταν δούμε πως το ρύζι έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά, προσθέτουμε και άλλο ζωμό ή νερό, και επαναλαμβάνουμε μέχρι το ρύζι να είναι σε σημείο βρασμού και al dente. Όλη αυτή η διαδικασία θα μας πάρει 25 με 30 λεπτά.
  2. Παράλληλα με την ετοιμασία του ρυζιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και βάζουμε τα μανιτάρια όσο πιο απλωμένα γίνεται. Τα ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 7 με 8 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν εντελώς.
  3. Σε αυτό το σημείο, το ρύζι μας πρέπει να είναι έτοιμο. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς της επιλογής μας, τον κόλιανδρο και τις σταφίδες. Προσθέτουμε τα μισά από τα μανιτάρια μαζί με τον χυμό από το λεμόνι, και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μανιτάρια και σερβίρουμε.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.