Οι συνταγές που θα βρείτε στο MyCare περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και συστήνονται στα πλαίσια μίας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινής διατροφής.
Τα λαχανικά είναι μια περίφημη πηγή σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, νερό και φυτικές ίνες, γι΄αυτό κάνουν καλό τόσο στον οργανισμό όσο και στην επιδερμίδα μας. Μια ολόφρεσκη σαλάτα από πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελεί μια μερίδα από τις 5 συνιστώμενες ημερησίως σε φρούτα και λαχανικά, ενώ παράλληλα προσθέτει διατροφική αξία στα γεύματά μας και έχει πλούσια αποτοξινωτική δράση. Μια πράσινη σαλάτα λοιπόν…
…είναι μάλλον απλά μια πράσινη σαλάτα… Όμως ακόμα και στην πιο basic συνταγή, οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά!
Προτείνουμε λοιπόν μια συνταγή για πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ βινεγκρέτ, λιωμένο αβοκάντο και ξηρούς καρπούς. Ένα άξιο και πεντανόστιμο συνοδευτικό για πρωτεϊνούχες τροφές όπως το ψητό κοτόπουλο ή το αρνί. Ας δούμε τι θα χρειαστούμε:
Υλικά:
- 8 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ανάμεικτα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως μαρούλι, ρόκα ή φύλλα μπρόκολου
- 1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα θρυμματισμένους ξηρους καρπούς και σπόρους
Για το ντρέσινγκ:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι της επιλογής μας (μπαλσάμικο, από κρασί, από μήλο, κλπ.)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε το ξίδι και το ελαιόλαδο σε ένα σέικερ και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά. Μετά προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και όσα από τα υπόλοιπα υλικά του ντρέσινγκ επιθυμούμε.
Ανακατεύουμε τα πράσινα λαχανικά με το αβοκάντο μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα και ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ. Στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
Leave a Comment