υγεία

Πώς το συκώτι αποτοξινώνει και καθαρίζει τον οργανισμό μας

Ανάγνωση σε 1′

Το συκώτι θεωρείται ένα από τα πιο θαυμαστά όργανα του ανθρώπινου σώματος. Πραγματοποιεί πάνω από 600 διαφορετικές λειτουργίες και φροντίζει ώστε οτιδήποτε μπαίνει στο σώμα μας να κατευθύνεται εκεί που το χρειαζόμαστε. Επίσης, μάς απαλλάσει από οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε, εξασφαλίζοντας έτσι ότι το σώμα μας λειτουργεί άψογα, σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει θέσει η φύση. Αντιπροσωπεύει το σημαντικότερο σύστημα αποτοξίνωσης του οργανισμού μας.

Συνοπτικά, το συκώτι ολοκληρώνει πολλά σημαντικά έργα, συμμετέχοντας στην πέψη, συμβάλλοντας στην ορμονική ισορροπία και πολλά άλλα, και είναι υπέυθυνο για την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού γενικότερα.

Καθαρίζει και αποτοξινώνει το σώμα μας από βλαβερές ουσίες με τους εξής τρόπους:

  1. Απενεργοποιεί και απομακρύνει τις τοξικές ουσίες που έχουμε καταναλώσει, όπως πρόσθετα τροφίμων, βλαβερά μέταλλα, τοξικά φάρμακα, πρόσθετες ορμόνες, κτλ.
  2. Απομακρύνει από το αίμα τα υπολείμματα και τα απόβλητα που προκύπτουν από την κυτταρική καταστροφή και ανανέωση, και τα προετοιμάζει έτσι ώστε να μπορέσουν να αποβληθούν από τα νεφρά και τα έντερα.
  3. Εξαλείφει τα απόβλητα και τα τοξικά μεταβολικά στοιχεία που προκύπτουν από την εντερική λειτουργία.
  4. Κάνει άμυνα (με τα κύτταρα Kupffer), που φιλτράρουν και καταστρέφουν τους εξωτερικούς εισβολείς όπως μικρόβια, μύκητες, ιούς, και καρκινικά κύτταρα.

Είναι κρίσιμο το συκώτι μας να είναι σε καλή κατάσταση και να ενισχύεται η δυνατότητα που έχει για αποτοξίνωση, έτσι ώστε όλο το σώμα να μπορεί να λειτουργεί σωστά.

Παραπομπές

Issels, Ilse Marie. Issels.com – ‘Information on Detoxification.’ Web.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.