ταξίδια

Πως θα τραβήξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες με το κινητό σας

Ανάγνωση σε 9′

Πριν από την εποχή των κινητών τηλεφώνων (εάν θυμάστε μέχρι τότε) , η λήψη μιας καλής φωτογραφίας αποτελούσε μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Τόσο η αγορά μιας επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής όσο και ενός λογισμικού επεξεργασίας εικόνας για τον υπολογιστή ήταν μερικά από τα πρώτα πράγματα που θα χρειαζόσασταν προκειμένου να ξεκινήσετε. Προσθέστε σε αυτά τον απαιτούμενο χρόνο και ενέργεια που χρειάζεται για να μάθετε να τα χρησιμοποιείτε, και έχετε την πλήρη εικόνα της διαδικασίας.

Σήμερα, χάρη στα κινητά μας τηλέφωνα και τα applications επεξεργασίας που διαθέτουν, η υπόθεση φωτογραφία έχει γίνει αρκετά ευκολότερη και διασκεδαστική. Πλέον μπορούμε να λαμβάνουμε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας και να τις επεξεργαζόμαστε με ιδιαίτερα απλό και γρήγορο τρόπο, μέσα στην ίδια συσκευή την οποία χρησιμοποιούμε και για τις κλήσεις μας.

Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, η λήψη μιας πραγματικά καλής φωτογραφίας είναι κάτι πολύ παραπάνω από την φιλοσοφία του «σημαδεύω και τραβάω τη φωτογραφία». Υπάρχουν πολλές «κακές» φωτογραφίες, τραβηγμένες από smartphone, και σίγουρα θα έχετε δει αρκετές από αυτές.

Οπότε, ποιο είναι το μυστικό για να τραβήξετε καλές φωτογραφίες με το κινητό σας τηλέφωνο; Όπως αποκαλύπτεται, δεν είναι μόνο ένα. Διαβάστε τα tips που έχουμε συγκεντρώσει για εσάς παρακάτω για να βελτιώσετε αισθητά τις φωτογραφικές σας ικανότητες με το smartphone σας.

1. Ισορροπήστε την λήψη χρησιμοποιώντας το πλέγμα

Ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας είναι να ενεργοποιήσετε το πλέγμα μέσα από τις ρυθμίσεις του κινητού σας. Ενεργοποιώντας το πλέγμα, θα εμφανιστούν στην οθόνη του κινητού σας γραμμές βασισμένες στον γνωστό φωτογραφικό κανόνα των τρίτων. Ο κανόνας αφορά το «σπάσιμο» του κάδρου σε κομμάτια ανά τριάδες, με συνολικά 9 κομμάτια να συνθέτουν ολόκληρη τη φωτογραφία.

Έχοντας το πλέγμα ενεργοποιημένο θα κατορθώσετε να ισορροπήσετε καλύτερα το θέμα σας μέσα στη φωτογραφία, διατηρώντας ίσιες τις γραμμές σας και επιτρέποντας στον θεατή να αλληλεπιδράσει με φυσικό τρόπο με τις φωτογραφίες σας.

Για να ενεργοποιήσετε το πλέγμα ..

  • Σε iPhone: επιλέξτε “Ρυθμίσεις” –> “Φωτογραφίες και κάμερα” –> “Πλέγμα”
  • Σε Samsung Galaxy: ανοίξτε την εφαρμογή της κάμερας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, κάνετε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε την επιλογή με όνομα «Γραμμές πλέγματος»

2. Εστιάστε σε ένα μόνο θέμα

Πολλές από τις καλύτερες φωτογραφίες περιλαμβάνουν μόνο ένα και ενδιαφέρον θέμα. Συνεπώς, όταν φωτογραφίζεται το θέμα σας, αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο και σκηνοθετήστε τη λήψη σας. Υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες φωτογράφοι που υποστηρίζουν πως το θέμα σας δεν θα έπρεπε να καλύπτει ολόκληρη τη φωτογραφία. Ειδικότερα, τα 2/3 επί της συνολικής φωτογραφίας θα έπρεπε να είναι «κενός» χώρος ο οποίος θα μπορούσε να κάνει το θέμα να ξεχωρίζει περισσότερο.

Μην ξεχάσετε να αγγίξετε την οθόνη σας στο σημείο όπου βρίσκεται το θέμα σας, προκειμένου η συσκευή σας να κάνει σωστή εστίαση και ρύθμιση του φωτισμού σύμφωνα με αυτό.

Pro Tip: μετά τη λήψη της φωτογραφίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα και applications για να προσδώσετε επιπλέον ζωντάνια στο θέμα σας, ή απλά να ισορροπήσετε καλύτερα τη λήψη σας μέσα από τη λειτουργία της περικοπής. Η φωτεινότητα, το κοντράστ και ο κορεσμός, είναι επίσης μεταβλητές που έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε, μετά τη λήψη της φωτογραφίας, κατευθείαν από το κινητό σας.

3. Αγκαλιάστε τον «κενό» χώρο

Με τον όρο «κενός» χώρος αναφερόμαστε στις περιοχές που βρίσκονται γύρω και μεταξύ των θεμάτων μας. Η σωστή χρήση του «κενού» χώρου μπορεί να μετατρέψει μια φωτογραφία από «απλώς καλή» σε εξαιρετική.

Όταν περιλαμβάνετε αρκετό από αυτό τον «κενό» χώρο μέσα στη φωτογραφία σας, το θέμα σας θα έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίζει περισσότερο μέσα σε αυτήν προκαλώντας και μια εντονότερη αντίδραση από τον παρατηρητή. Πως μοιάζει όμως ο «κενός» χώρος; Συνήθως είναι μια μεγάλη περιοχή της φωτογραφίας όπου φαίνεται καθαρός ουρανός, νερό, ή ένας μεγάλος τοίχος, ακριβώς όπως και στα παρακάτω παραδείγματα.

4. Ανακαλύψτε διαφορετικές προοπτικές

Η λήψη φωτογραφιών χρησιμοποιώντας πρωτότυπες γωνίες μπορούν να μετατρέψουν τις φωτογραφίες σας σε εκείνες που όλοι θα θυμόμαστε. Η φωτογράφιση υπό γωνία μπορεί να προσδώσει μια ψευδαίσθηση ύψους ή και βάθους στο θέμα σας. Μπορεί επίσης να κάνει τη φωτογραφία σας να ξεχωρίσει μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των φωτογραφιών έχουν τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο είναι με αυτό να κρατιέται ακριβώς στην ευθεία .

Δοκιμάστε να τραβήξετε τις επόμενες φωτογραφίες κοιτώντας ψηλά και γιατί όχι να παίξετε χρησιμοποιώντας τον ουρανό ως «κενό» χώρο, όπως στην πρώτη φωτογραφία παρακάτω. Μπορείτε να δοκιμάσετε ακριβώς το ίδιο κοιτάζοντας προς τα κάτω.

Pro Tip: Εάν τραβήξετε μια φωτογραφία και έπειτα προσέξετε πως οι γραμμές της φωτογραφίας παρουσιάζονται με μικρή καμπύλη ή παραμορφωμένες, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή SKRWT προκειμένου να διορθώσετε τη καθαρότητα των γραμμών στη φωτογραφία σας.

5. Παίξτε με τις αντανακλάσεις

Υπάρχει κάτι πραγματικά ειδυλλιακό στον ουρανό που αντικατοπτρίζεται σε μια μικρή λίμνη από νερό. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο αγαπούμε να βλέπουμε κάτι τέτοιο, και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως είναι στη φύση μας να ελκυόμαστε από τις αντανακλάσεις. Εντάξτε τις αντανακλάσεις στις φωτογραφίες σας με κάθε ευκαιρία.

Ακόμη και αν δεν βρείτε μια ευκαιρία, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τη δημιουργήσετε μόνοι σας. Ψάξτε για μικρά ή μεγάλα σημεία με συσσωρευμένο νερό μετά από τη βροχή μέσα στην πόλη, χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου ή απλά στρέψτε το φακό σας σε μεγάλες μεταλλικές επιφάνειες.

6. Χρησιμοποιήστε γραμμές – οδηγούς

Υπάρχουν μερικές φωτογραφίες μέσα στις οποίες υπάρχουν γραμμές που οδηγούν το μάτι του παρατηρητή σε ένα συγκεκριμένο σημείο της φωτογραφίας. Γραμμές όπως αυτή ονομάζονται γραμμές – οδηγοί. Οι γραμμές αυτές μπορούν να είναι είτε κυκλικές είτε ευθείες. Σκεφτείτε μια κυκλική σκάλα, τις σιδηροδρομικές γραμμές, έναν δρόμο ή ένα μονοπάτι μέσα στο δάσος.

Οι γραμμές οδηγοί αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε μια αίσθηση βάθους στην εικόνα σας, κάνοντάς την να φαίνεται προσεκτικά μελετημένη ακόμα και αν απλά την τραβήξατε τυχαία καθώς περνούσατε από εκείνο το σημείο.

7. Αναζητήστε την συμμετρία

Η συμμετρία μπορεί να οριστεί ως η “ασαφής αίσθηση μιας αρμονικής και όμορφης αναλογίας και ισορροπίας”. Παρομοίως, οι φωτογραφίες που χαρακτηρίζονται από συμμετρία μπορούν να είναι ιδιαίτερα ευχάριστες για το ανθρώπινο μάτι. Είναι επίσης ένας από τους απλούστερους και πιο συναρπαστικούς τρόπους για να συντάξετε μια φωτογραφία.

Στο χώρο της φωτογραφίας, συμμετρία συνήθως σημαίνει πως μια εικόνα μπορεί να χωριστεί σε δύο κομμάτια πανομοιότυπα μεταξύ τους. Αυτό είναι λίγο διαφορετικό από το κομμάτι των αντανακλάσεων που αναφέραμε παραπάνω. Η συμμετρία μπορεί να βρεθεί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους όπως μπορείτε να δείτε και στα παραδείγματα παρακάτω. Το μόνο που μένει είναι να χρησιμοποιήσετε σωστά το πλέγμα που αναφέραμε στο Tip νούμερο 1.

8. Εντοπίστε επαναλαμβανόμενα μοτίβα

Κάθε μοτίβο που επαναλαμβάνετε έχει την ιδιότητα να ευχαριστεί το ανθρώπινο μάτι. Τέτοια μοτίβα εμφανίζονται οπουδήποτε υπάρχουν έντονα γραφικά στοιχεία που επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά, όπως γραμμές, γεωμετρικά σχήματα, φόρμες και χρώματα. Τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα, με ακόμα και μια απλή φωτογραφία ενός ασπρόμαυρου πατώματος να έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει μια συναρπαστική φωτογραφία.

9. Δοκιμάστε να απομονώσετε συγκεκριμένα χρώματα

Έχετε προσέξει πως οι φωτογραφίες είναι περισσότερο εντυπωσιακές όταν ολόκληρη η φωτογραφία γίνεται ασπρόμαυρη, ή διατηρείται το χρώμα μόνο σε ένα αντικείμενο; Υπάρχουν διαθέσιμα applications που κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά. Μια από τις αγαπημένες μας είναι το Touch Color, ένα application που μετατρέπει αυτόματα μια φωτογραφία σε ασπρόμαυρη και έπειτα αφήνει το χρήστη να γεμίσει με χρώμα μόνο τα σημεία που εκείνος θέλει.

Η διατήρηση συγκεκριμένων χρωμάτων σε μια φωτογραφία μπορεί να κάνει συγκεκριμένα στοιχεία μέσα σε μια φωτογραφία να ξεχωρίσουν. Τέτοια στοιχεία θα μπορούσαν να είναι κάποιο λουλούδι ή οτιδήποτε άλλο με έντονα χρώματα. Η απομόνωση χρωμάτων μπορεί να πετύχει παρόμοια αποτελέσματα με τη χρήση του «κενού» χώρου που αναφέραμε λίγο παραπάνω, βοηθώντας το θέμα σας να ξεχωρίσει με εντυπωσιακό τρόπο.

10. Αποφύγετε τη χρήση του ζουμ

Όταν πραγματοποιείτε μια μακρινή λήψη, γίνεται δελεαστική η χρήση του ζουμ προκειμένου να έρθετε πιο κοντά στο στοιχείο της φωτογραφίας που σας αρέσει περισσότερο. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι καλύτερα να αποφεύγετε κάθε φορά τη χρήση του ζουμ το ζουμ στο κινητό σας, καθώς θα έχετε ήδη προσέξει πως κάνει τις φωτογραφίες σας να φαίνονται περισσότερο πιξελιασμένες, θολές ή με αρκετό θόρυβο.

Εναλλακτικά, προσπαθήστε να έρθετε οι ίδιοι πιο κοντά στο θέμα σας (εκτός αν αυτό είναι κάποιο άγριο ζώο, περίπτωση κατά την οποία θα προτείναμε να κρατήσετε τις αποστάσεις), ή τραβήξτε τη φωτογραφία αρχικά χωρίς να κάνετε ζούμ και περικόψτε την αργότερα με τη χρήση ενός πρόγραμματος επεξεργασίας. Με αυτό τον τρόπο θα θυσιάσετε τη λιγότερη δυνατή ποιότητα σε κάθε φωτογραφία.

11. Απαθανατίστε τις μικρές λεπτομέρειες

Σίγουρα θα έχετε ακούσει τη φράση «Τα μικρά πράγματα έχουν αξία». Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το ίδιο ισχύει και στις φωτογραφίες. Κοντινές φωτογραφίες που εστιάζουν σε μικρές και ιδιαίτερες λεπτομέρειες μπορούν να προκαλέσουν ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό οπτικό αποτέλεσμα. Δώστε προσοχή σε μοτίβα όπως είναι το ξεφλούδισμα του χρώματος, ένας χωματόδρομος ή ένα πλακόστρωτο πάτωμα με διαφορετικά χρώματα.

Pro Tip: Χρησιμοποιείστε το εργαλείο “Sharpen” που βρίσκεται στα περισσότερα editing applications προκειμένου να αυξήσετε την ευκρίνεια στις μικρές λεπτομέρειες τις φωτογραφίας σας. Θα μπορούσατε επίσης να κατεβάσετε το Camera+ application και να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο clarity το οποίο είναι κάτι που η ίδια η Wall Street Journal χαρακτηρίζει ως τη «secret sauce» που θα προσθέσει ευκρίνεια σχεδόν σε οποιαδήποτε φωτογραφία.

12. Χρησιμοποιήστε φυσικό φως

Ας είμαστε ειλικρινής, θα σας ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να βρείτε μια πολύ καλή φωτογραφία που είνα τραβηγμένη με το φλας ενός κινητού τηλεφώνου, εάν σας το ζητούσαμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φλας του κινητού κάνει τις φωτογραφίες να δείχνουν υπερβολικά φωτεινές και με χρωματική απόκλιση, αλλοιώνοντας έτσι τα ανθρώπινα πρόσωπα και τους τόνους του δέρματος. Στη πραγματικότητα, ακόμα και το true tone flash των καινούριων iPhone 7 έχει κάποια ελαττώματα.

Εναλλακτικά στη χρήση του flash, εκμεταλλευτείτε κάθε πηγή φυσικού φωτός που μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη, ακόμα και αφότου έχει νυχτώσει. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε με τις σκιάσεις (όπως στη δεύτερη εικόνα παρακάτω) ή να δημιουργήσετε μια φιγούρα χρησιμοποιώντας άλλες πηγές φυσικού φωτός όπως τα φώτα από την κίνηση των δρόμων ή τα περιβάλλοντα κτίρια.

Αφού τραβήξετε τη φωτογραφία σας, μεταβείτε στην επιλογή Exposure του editing application σας για να δείτε πόσο πιο φωτεινή μπορείτε να την κάνετε χωρίς όμως να την προσθέσετε επιπλέον θόρυβο.

13. Δώστε την αίσθηση του αφηρημένου στις φωτογραφίες σας

Οι αφηρημένες φωτογραφίες έχουν ως στόχο να απαθανατίσουν την αίσθηση ενός θέματος, ή μιας σειράς θεμάτων, χωρίς όμως να αποκαλύπτεται το πλήρες τοπίο του θέματος. Με πιο απλά λόγια έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν μοναδικές και εντυπωσιακές εικόνες μέσα από τη χρήση συνηθισμένων θεμάτων.

Αυτό το look σε μια φωτογραφία μπορεί να επιτευχθεί είτε περικόπτοντας, με αφηρημένο τρόπο, ένα κομμάτι από μια αρχικά normal φωτογραφία, είτε απλά τραβώντας μια φωτογραφία από πολύ μικρή απόσταση και αφήνοντας τον παρατηρητή να αναρωτιέται (με θαυμασμό φυσικά) για το τι μπορεί να είναι αυτό που κοιτάζει. Τα θέματα που διαθέτουν μοτίβα που επαναλαμβάνονται (όπως η φωτογραφία με τα σύκα παρακάτω) αποτελούν τους ιδανικούς υποψήφιους για την δημιουργία αφηρημένων φωτογραφιών.

14. Τραβήξτε τυχαίες αυθόρμητες φωτογραφίες

Οι στημένες ποζαριστές φωτογραφίες μπορεί να αποτελούν μια εξαιρετική λύση για χάρη των αναμνήσεων. Τέτοιες μπορούν να είναι κατάλληλες για ευτυχισμένες στιγμές με την οικογένεια σας ή με τους φίλους σας ή όταν βρίσκεται τυχαία στο δρόμο έναν celebrity. Μερικές φορές όμως, οι τυχαίες και αυθόρμητες φωτογραφίες ανθρώπων που απλά κάνουν μια δραστηριότητα ή αλληλεπριδρούν μεταξύ τους, μπορεί να είναι μακράν πιο ενδιαφέρουσες.

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που συμβαίνει αυτό, και αφορά το γεγονός ότι οι αυθόρμητες φωτογραφίες έχουν την ικανότητα να αιχμαλωτίσουν μέσα τους όλο το συναίσθημα και την ουσία που κρύβει η κάθε στιγμή. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτύχετε μια λήψη τέτοιου είδους είναι απλά να τραβήξετε όσο περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε. Έπειτα θα έχετε πολλές λήψεις από τις οποίες θα καταφέρετε να διαλέξετε εκείνη που βγήκε πραγματικά μοναδική και αιχμαλώτισε την κατάλληλη στιγμή όπως εσείς αρχικά την φανταστήκατε (όπως για παράδειγμα όταν: είναι ανοιχτά τα μάτια όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, ένα άτομο γέρνει το κεφάλι του με τον τρόπο που τον κολακεύει καλύτερα ή απλά πετύχατε επιτέλους τον φίλο σας που δεν χαμογελάει ποτέ, να το κάνει σε μια σειρά φωτογραφιών που έχει κλεισμένα τα χείλη του).

15. Think out of the box

Ο τρόπος τοποθέτησης των στοιχείων μέσα σε μια φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει αδιαμφισβήτητα σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας εξαιρετικής φωτογραφίας. Το ίδιο όμως ισχύει και για το ίδιο το θέμα της φωτογραφίας. Μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες που μας κάνουν να τις θυμόμαστε, προέρχονται από ιδιαίτερες και πρωτότυπες ιδέες. Μια φωτογραφία είναι περισσότερο εύκολο να προκαλέσει συναισθήματα στον παρατηρητή από ότι ένα απλό κείμενο, οπότε το μόνο που μένει είναι να κάνετε τις φωτογραφίες σας να πουν κάτι.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε πέρα από το συνηθισμένο όταν ψάχνετε το επόμενο θέμα που θα φωτογραφίσετε. Οι θεατές σας θα μπορούσαν να εκπλαγούν ευχάριστα από μια εντυπωσιακή ή απροσδόκητη επιλογή θέματος.

16. Προκαλέστε το γέλιο

Μιλώντας γενικά για το συναίσθημα, μερικές φορές οι φωτογραφίες που μένουν στο μυαλό μας είναι και εκείνες που μας κάνουν να γελάμε με την ψυχή μας. Η παρακάτω φωτογραφία με την ηλικιωμένη κυρία που φοράει ένα μπλουζάκι με έντονα χρώματα αναγράφοντας “Hi Hater”, είναι αστείο επειδή δεν είναι αναμενόμενο.  Όσο για τη δεύτερη εικόνα με το παιχνίδι του μικρού σκύλου να ποζάρει μέσα στο πιάτο, έχει σκοπό να σατυρίσει τις κλασικές φωτογραφίες φαγητού που κυκλοφορούν στο Instagram. Εάν μπορείτε να κάνετε το κοινό σας να γελάσει τότε είναι αρκετά πιθανό πως απολαμβάνει τη φωτογραφία σας.

17. Προσαρμόστε έναν εξωτερικό φακό στην κάμερα του κινητού σας

Θέλετε πραγματικά να κάνετε τη διαφορά; Οι εξωτερικοί φακοί είναι για εσάς. Υπάρχουν αρκετές λύσεις στην αγορά που μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα και γρήγορα ακριβώς επάνω από την ήδη υπάρχουσα κάμερα του κινητού σας. Από φακούς τύπου fish – eye έως και wide – angle, κάθε προσθήκη τέτοιου είδους εξοπλισμού στις φωτογραφίες σας μπορεί να δώσει νέα ποιότητα και οπτική σε ότι κάνατε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το Wirecutter, οι καλύτεροι εξωτερικοί φακοί αυτή τη στιγμή που αφορούν το iPhone κατασκευάζονται από μια εταιρία που ονομάζεται Moment και ασχολείται αποκλειστικά με τη κατασκευή φακών για κινητές συσκευές. Ξεκινήστε από εκεί προκειμένου να ανακαλύψετε τους εξωτερικούς φακούς που ταιριάζουν στις δικές σας φωτογραφικές ανάγκες.

18. Μην φοβάστε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας

Η επιλογή των στοιχείων που θα συνθέσουν τη φωτογραφία σας και η τελική λήψη αυτής, είναι μόνο το πρώτο βήμα στο να δημιουργήσετε ένα αισθητικά ελκυστικό αποτέλεσμα. Τα φίλτρα αποτελούν ένα πολύτιμο φωτογραφικό εργαλείο, ειδικά όταν υπάρχουν στόχοι όπως είναι η: 1) η αφαίρεση ανεπιθύμητων στιγμάτων από μια φωτογραφία, 2) η επεξεργασία ενός φαγητού ώστε να δείχνει ακόμα πιο νόστιμο.

Υπάρχουν πολλά έτοιμα φίλτρα τα οποία μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε στις φωτογραφίες σας τόσο μέσω της εφαρμογής του Instagram όσο και μέσω της native εφαρμογής του iPhone. Υπάρχουν επίσης applications όπως το Pho.to, το οποίο αναλαμβάνει μια αυτόματη επεξεργασία (κυρίως προσώπου) χωρίς να χρειαστεί κάποια παρέμβαση από εσάς. Όσο για φωτογραφίες όπως εκείνες των καθημερινών σας γευμάτων, υπάρχει το application που ονομάζεται Foodie και έρχεται τα δικά του προεγκατεστημένα σετ φίλτρων ειδικά σχεδιασμένα για κάθε είδος διαφορετικού φαγητού.

Photoblog.gr

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.