Οι συνταγές που θα βρείτε στο MyCare περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και συστήνονται στα πλαίσια μίας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινής διατροφής.
Υλικά:
- 140 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 25 γραμμάρια αμύγδαλα
- 1 κουταλιά του γλυκου σουσάμι
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 γεμάτη κουταλιά μέλι
- 800 γραμμάρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- ξύσμα και χυμό απο 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 10 λοβούς από κάρδαμο
- 1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε τη βρώμη, το σουσάμι, τα αμύγδαλα και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό ταψί λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι, και μετά ανακατεύουμε μαζί με τη βρώμη, μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα. Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας για αυτό.
- Βάζουμε τα μήλα με το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, καθώς και το κάρδαμο σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το κάρδαμο. Μεταφέρουμε με ένα κουτάλι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και βάζουμε από πάνω το μίγμα με την βρώμη, και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη. Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με γιαούρτι ή παγωτό βανίλιας.