Συνταγές

Πεντανόστιμη και Αφράτη Τυρόπιτα με Σόδα

Οι συνταγές που θα βρείτε στο MyCare περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και συστήνονται στα πλαίσια μίας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινής διατροφής.

Πεντανόστιμη και Αφράτη Τυρόπιτα με Σόδα

Αυτή είναι η πιο εύκολη και αφράτη τυρόπιτα που ίσως θα φτιάξετε ποτέ!

Η διαφορά από τις άλλες τυρόπιτες είναι ότι τα υγρά υλικά δεν μπαίνουν στη γέμιση. Δημιουργούν ένα υγρό μείγμα, που προστίθεται πάνω από τα στρωμένα φύλλα, τα διαποτίζει και τα μαλακώνει, με αποτέλεσμα η πίτα να γίνεται εξαιρετικά αφράτη, ακόμα και την επομένη ημέρα, αν, βέβαια, περισσέψει!

Η τυρόπιτα αυτή είναι ιδανική για πρωινό και, αν ψηθεί μέσα σε φόρμα, εξαιρετική για μπουφέ.

Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής (Για 14 κομμάτια)

  • 8 φύλλα χωριάτικα για πίτα
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 400γραμ. τυρί Φέτα, τριμμένη με το χέρι
  • 200γραμ. φρέσκο ανθότυρο, τριμμένο
  • 200γραμ.γιαούρτι
  • 330 ml σόδα αναψυκτικό
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • Αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σουσάμι

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε μέσα σ’ ένα μπολ τα τυριά και τους προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 35εκ.
  3. Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου πάνω στον πάγκο εργασίας.
  4. Διαλέγουμε ένα καλό φύλλο και το αφήνουμε στην άκρη, τυλιγμένο με μία πετσέτα.
  5. Τοποθετούμε δύο φύλλα λαδωμένα μέσα στο ταψί, αφήνοντάς τα να εξέχουν και τα πασπαλίζουμε με μία ποσότητα τριμμένων τυριών.
  6. Κομματιάζουμε με τα χέρια μας κάθε ένα από τα υπόλοιπα φύλλα. Τοποθετούμε δύο κομμάτια φύλλου τσαλακωμένα μέσα στο ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με τα τυριά.
  7. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρις ότου τελειώσουν όλα τα φύλλα και τα τριμμένα τυριά.
  8. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και καλύπτουμε την πίτα με το φύλλο που κρατήσαμε στην άκρη, όχι εντελώς τεντωμένο.
  9. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και την αλείφουμε με το ελαιόλαδο που μας έχει απομείνει.
  10. Χτυπάμε μέσα σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  11. Προσθέτουμε και την υγρή σόδα και ανακατεύουμε με προσοχή, γιατί αφρίζει.
  12. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά για να απορροφηθεί μέρος του υγρού μείγματος. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  13. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  14. Όταν ψηθεί, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Μετά την κόβουμε και τη σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Helengr Blog

Σημειώσεις MyCare: Χρησιμοποιήστε κάποιο φύλλο χωρίς πρόσθετα και περίεργα συστατικά, μόνο με τα βασικά, συνήθως αλεύρι, νερό, αλάτι. Μπορείτε επίσης να βάλετε 400γρ ανθότυρο και 200γρ φέτα για μία πιο ελαφριά εκδοχή. Είναι μία συνταγή που συγχωρεί τυχόν λάθη και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό!

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.