Συνταγές

‘Πεντακάθαρο’ σουφλέ σοκολάτας με 5 υλικά

Οι συνταγές που θα βρείτε στο MyCare περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και συστήνονται στα πλαίσια μίας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινής διατροφής.

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κουβερτούρα με περιεκτικότητα σε κακάο από 70% και πάνω (125 gr)
  • 2 κ.σ. ακατέργαστη ζάχαρη ή άλλο φυσικό γλυκαντικό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά ελεύθερης βοσκής (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 κ.σ. κοφτές αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. ουίσκι (προαιρετικό)
  • ξύσμα λεμονιού (προαιρετικό)

shutterstock_203488888

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τα αυγά χτυπημένα (σιγά σιγά για να μην ψηθούν) και τέλος το αλεύρι, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αν θέλουμε προσθέτουμε το ουίσκι.
  3. Βάζουμε σε 4 πυρίμαχα μπωλάκια και ψήνουμε για 4′-5′.
  4. Μόλις βγουν από το φούρνο, ρίχνουμε σε κάθε μπωλ λίγο ξύσμα λεμονιού για το άρωμα.

Σημειώσεις MyCare:

  • Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι Dinkel (ένας παλαιός τύπος σταριού) ή αλεύρι βρώμης που έχουν καλή συμπεριφορά στη ζαχαροπλαστική και ουδέτερη γεύση. Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε σιρόπι σφενδάμου ή αγάβης.
  • Παρόλο που η σοκολάτα περιέχει κακάο, στο οποίο οφείλει τις ευεργετικές της ιδιότητες, για να έρθει στη μορφή που την ξέρουμε περνάει από αρκετά στάδια επεξεργασίας. Για να αποκομίσουμε τα οφέλη της σοκολάτας, καλό είναι να επιλέγουμε σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο από 70% και άνω. Εκτός του ότι περιέχει περισσότερο κακάο, συνήθως έχει και λιγότερη ζάχαρη.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.