ταξίδια

Οικογενειακές διακοπές στις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας

Ανάγνωση σε 2′

Όταν λέμε οικογενειακές διακοπές στην Ελλάδα, το μυαλό μας πάει στο χωριό. Έχουμε αυτή την τύχη, έχουμε όμορφα τοπία που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, νησιά, παραδόσεις, ήθη και έθιμα, έχουμε χωριά. Και, μάλιστα, είναι πολύ δελεαστική επιλογή για τον οικογενειάρχη γιατί έτσι γλυτώνει πολλά χρήματα σε διαμονή και διαβίωση και πολύ χρόνο σε προετοιμασίες: Δεν χρειάζεται να κλείσει και να οργανωθεί, απλά πάει.

Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας, ο οικογενειακός τουρισμός δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένος, αλλά αυτό, σιγά σιγά, αλλάζει. Αλλάζει μέσα στην Αθήνα, αλλάζει στις πρωτεύουσες των νομών, αλλάζει στους τουριστικούς προορισμούς. Οι υποδομές βελτιώνονται ακόμα και στις μεσαίες μονάδες, διάφορα ξενοδοχεία εξειδικεύονται στην παροχή υπηρεσιών σε οικογένειες -ξέρουν τι χρειάζεται, οι γονείς βρίσκουν ανέσεις που δεν είχαν καν φανταστεί.

Με αυτό ως δεδομένο, γιατί να μην προτιμήσει ένας οικογενειάρχης, ένα ταξίδι στη Φλώρινα; Ή στην Εύβοια; Γιατί να μην συνδυάσει τη μαγεία των πιο όμορφων περιοχών της Ελλάδας με τις ευκολίες μιας οικογενειακής διαμονής;

Νυμφαίο

shutterstock_511529143

Το Νυμφαίο υπήρξε ένα από τα πιο πλούσια Βλαχοχώρια, το οποίο μάλιστα έχει μερικούς από τους καλύτερα διατηρημένους παραδοσιακούς ξενώνες στην χώρα. Οι Νεβεσκιώτες ευεργέτες επένδυσαν στην αναγέννηση του χωριού τους και πλέον είναι ένας από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς της χώρας. Οι αρχοντικοί ξενώνες δεσπόζουν επιβλητικοί στο τοπίο, αλλά δεν χαλάνε την οικογενειακή ζεστασιά, τις στιγμές μπροστά στο τζάκι και πάνω σε μια βελέντζα. Πολύ κοντά στο Νυμφαίο βρίσκεται και το Καταφύγιο της Αρκούδας και ο Αρκτούρος. Ο Αρκτούρος είναι μία αστική, μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική, περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 κι έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Αφορμή της ίδρυσής του ήταν η ανάγκη εύρεσης άμεσης λύσης στο τότε διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της αιχμαλωσίας αρκούδων αλλά και λύκων. Το καταφύγιο είναι επισκέψιμο και μπορεί να αποτελέσει αφορμή για βόλτα αλλά και ευαισθητοποίηση.

Τρίκαλα Κορινθίας

shutterstock_242051965

Τα Τρίκαλα Κορινθίας έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Είναι ένας παραδοσιακός προορισμός κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο αλλά είναι πολύ πιο φιλικός σε οικογενειάρχες από άλλους. Είναι κοντά από Αθήνα αλλά και όλη την Πελοπόννησο, είναι σχετικά οικονομικά και έχει σπουδαία κουζίνα. Απλά πράγματα.

Πήλιο

shutterstock_513524542
Σαν να μην ήταν αρκετά τα όμορφα χωριά, η πέτρα, τα παραδοσιακά προϊόντα και η αρχιτεκτονική όλης της περιοχής, το Πήλιο είναι μέσα στο πράσινο, μέσα στη φύση. Για τον οικογενειάρχη είναι ιδανικό που έχει από τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές. Οι περισσότερες μονάδες έχουν καταπληκτική θέα στη φύση, όλες τις μοντέρνες τηλεπικοινωνίες, ανέσεις αλλά και υποδομές ειδικά για παιδιά.

Γύθειο

shutterstock_515250727

Είναι ο πιο αδικημένος προορισμός της Πελοποννήσου γιατί συγκρίνεται με “μεγαθήρια” όπως η Πύλος, η Μονεμβασιά, η Μεθώνη και η Κορώνη. Το Γύθειο, ωστόσο, έχει μια βασική διαφορά: Εκτός από ήσυχη, οργανωμένη και ιδανική για οικογενειακές διακοπές, έχει διατηρήσει τον αρχιτεκτονικό της πλούτο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και δημιουργεί στον επισκέπτη της μια εντελώς διαφορετική αίσθηση πολυτελείας αλλά και ιστορικής συνέχειας. Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις.

Αιδηψός

shutterstock_151829771-1

Η Αιδηψός έχει τη φήμη του προορισμού για Αθηναίους, αλλά η θέση της την καθιστά καλή επιλογή για όλη τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Είναι παραλιακή, περιβάλλεται από καταπράσινα τοπία, έχει ιαματικά λουτρά, έχει μερικές από τις πιο σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, έχει εντυπωσιακή κουζίνα με θαλασσινά, κρέατα και γαλακτοκομικά απίστευτης ποιότητας. Τι άλλο να ζητήσεις;

Mommy

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.