Οι συνταγές που θα βρείτε στο MyCare περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και συστήνονται στα πλαίσια μίας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινής διατροφής.
Εκτός του ότι η σούπα αυτή έχει μόνο φυσικά υλικά, είναι πεντανόστιμη και πανέμορφη στην όψη. Τολμήστε να την σερβίρετε σαν ορεκτικό ή και κυρίως γεύμα, συνοδεύοντας με ένα ωραίο Sauvignon Blanc ή μία καλή Μαλαγουζιά.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 1 φλιτζάνι ωμά κάσιους
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
- 1 κλωνάρι σέλινο, κομμένο σε φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτάκι πουρέ ντομάτας
- 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, συν έξτρα ψιλοκομμένο βασιλικό για το γαρνίρισμα
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 20 μεγάλες αποφλοιωμένες γαρίδες, μαγειρεμένες
Εκτέλεση σε 5 απλά βήματα
Βήμα 1
Τοποθετήστε τα κάσιους σε ένα μικρό πυρίμαχο δοχείο και καλύψτε το με 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Σκεπάστε το και αφήστε τα κάσιους να καθίσουν για 15 λεπτά, μετά στραγγίξτε.
Βήμα 2
Ενώ τα κάσιους μουσκεύουν, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τη δάφνη στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα λαχανικά μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τον πελτέ και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα αμυγδάλου, τα κάσιους και το αλάτι. Όταν πάρει βράση, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και μεταφέρετε τη ζεστή σούπα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε πολύ προσεκτικά ξεκινώντας σε χαμηλή ταχύτητα, φροντίζοντας να μην φύγει το καπάκι. Μόλις η σούπα πολτοποιηθεί, προσθέστε τον βασιλικό και ενεργοποιήστε στιγμιαία το μπλέντερ, απλώς για να ανακατευτεί.
Βήμα 5
Χωρίστε τις γαρίδες σε τέσσερα μπολ σούπας και βάλτε μία κουτάλα σούπας σε κάθε μπολ. Ψεκάστε μια πρέζα μαύρο πιπέρι πάνω σε κάθε μπολ, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε.
Παραπομπές
Hyman, Mark, MD. ‘Tomato- Basil Soup with Shrimp.’ Web.
Leave a Comment