υγεία

Μια ηλεκτρονική αξιολόγηση του κινδύνου μας για διαβήτη

Κάντε το τεστ σε 3′

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2016 είναι Eyes on Diabetes, Με το Βλέμμα Στραμμένο στον Διαβήτη. Η φετινή παγκόσμια ημέρα επικεντρώνεται στην προώθηση της σημασίας του προσυμπτωματικού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη τύπου 2.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) έχει υπολογίσει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο 193 εκατ. άνθρωποι, ή σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των ενηλίκων που ζουν με διαβήτη, δεν έχουν επίγνωση της ασθένειάς τους. Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις είναι περιπτώσεις διαβήτης τύπου 2.

Γι’αυτό, η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη δημιούργησε μια ηλεκτρονική αξιολόγηση του κινδύνου διαβήτη, που έχει ως στόχο να προβλέψει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2 μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Το τεστ βασίζεται στο, Φινλανδικό Δείκτη Κινδύνου για Διαβήτη (FINDRISC) που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από τους Adj. Prof Jaana Lindstrom και Prof. Jaakko Tuomilehto από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας του Ελσίνκι στη Φινλανδία.

Η εξέταση διαρκεί μόνο μερικά λεπτά (αγγλικά). Είναι ένας γρήγορος, εύκολος και εμπιστευτικός τρόπος για να μάθουμε τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

TEST2PREVENT

 

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.