ταξίδια

Ιαματικές πηγές: Ξεκούραστες και αναζωογονητικές διακοπές

Ανάγνωση σε 1,5′

Οι ιαματικές πηγές είναι ένας δημοφιλής προορισμός για όλες τις ηλικίες και όλα τα είδη ταξιδιωτών.

Ο λόγος είναι απλός: Μας κάνουν καλό στην υγεία, μας ξεκουράζουν, είναι μια εμπειρία αναζωογονητική, κάτι που χρειαζόμαστε πολύ στη σύγχρονη εποχή.

Η χώρα μας, εξαιτίας της σύνθετης γεωλογίας έχει πολλές θερμές πηγές, γύρω από τις οποίες έχουν αναπτυχθεί αξιόλογες υπηρεσίες και ξενοδοχειακές μονάδες.

Λουτράκι
Χάρη στην ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής, το Λουτράκι έχει σπουδαία μεταλλικά νερά από τα Γεράνεια όρη, όμορφες θάλασσες αλλά και εγκαταστάσεις λουτρών από το 1925. Το πλεονέκτημα του Λουτρακίου είναι ότι υπάρχει μια ολόκληρη πόλη με πολύ καλό σέρβις και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Άγιος Νικόλαος
Οι κάτοικοι της Κρήτης έχουν το δικό τους θερμό παράδεισο με ραδιούχα μεταλλικά νερά άριστης ποιότητας, τα καλύτερα ίσως στην Ελλάδα.

Πόζαρ
Η Βόρεια Ελλάδα κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αγορά των ιαματικών λουτρών. Τα νερά του Πόζαρ συνίστανται ακόμα και για ποσιοθεραπεία και προέρχονται από τους καταρράκτες της περιοχής.

Καμένα Βούρλα
Είναι κοντά στο μνημείο των Θερμοπυλών, στο νοτιοανατολικό άκρο του Μαλιακού και πολύ κοντά στην Εύβοια και την Αιδηψό. Η επίσκεψη στην περιοχή έχει ιδιαίτερο φυσιολατρικό και ιστορικό ενδιαφέρον, ενώ οι θερμοπηγές είναι της ίδιας ποιότητας με την Αιδηψό.

Μέθανα
Λιγότερο γνωστά αλλά θαυματουργά, τα Μέθανα διαθέτουν από τις καλύτερες θερμοπηγές χάρη στην ηφαιστειακή δράση της περιοχής.

Πολύχνιτος
Αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση για ένα πιο μακρινό ταξίδι στην πανέμορφη Λέσβο, θα αποζημιωθείτε με τα νατριούχα νερά των θερμοπηγών της περιοχής. Λειτουργούν όλο το χρόνο.

Λίμνη Καΐάφα
Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, μία από τις καλύτερες παραλίες, ένα τόπος ιδανικός για χαλάρωση και αναζωογόνησης.

Κυλλήνη
Απόδειξη της ιαματικής δράσης των λουτρών της Κυλλήνης είναι τα ερείπια ρωμαϊκών εγκαταστάσεων που έχουν βρεθεί στην περιοχή.

Άγκιστρο
Είναι ένας λιγότερο γνωστός προορισμός στο Σιδηρόκαστρο αλλά διαθέτει φυσικά θερμά νερά, μερικές από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες όπως σοκολατοθεραπεία.

Αιδηψός
Είναι γνωστά από την αρχαιότητα, εξού και η Αιδηψός είναι η μεγαλύτερη λουτρόπολη της Ελλάδας. Τα νερά φημίζονται για τη θεραπεία πολλών παθήσεων, ενώ η ίδια η Αιδηψός είναι απλά μαγευτική, μέσα στο πράσινο και δίπλα στην παραλία.

Mommy

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.