Ψυχολογία

Ποιά είναι η μεγαλύτερή σου φοβία σύμφωνα με το ζώδιό σου!

Οι φόβοι φέρουν το στίγμα του “προβληματικού”, ωστόσο τους οφείλουμε πολλά, καθώς ο λόγος της ύπαρξής τους δεν είναι τυχαίος. Συνδέονται άμεσα με την επιβίωσή μας! Μάλιστα! Οι φόβοι απορρέουν από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και η φωτεινή τους πλευρά αντανακλά την λαχτάρα των ανθρώπων για ζωή. Εσύ τι φοβάσαι πιο πολύ στη ζωή σου;

Σύμφωνα με την αστρολογία, το ζώδιό μας καθορίζει τους φόβους και τις ανασφάλειές μας. Ας βουτήξουμε λοιπόν στη σκοτεινή πλευρά της σελήνης, για να εντοπίσουμε τις φοβίες εκείνες που ταυτίζονται με κάθε ένα από τα κομμάτια του ζωδιακού κύκλου.

Κριός

Ο μεγαλύτερος φόβος του Κριού είναι ο χωρισμός. Καθώς τα Κριάρια επιδιώκουν ουσιαστικές σχέσεις, με μεγάλη διάρκεια, καταρρέουν στην ιδέα ότι ένα αγαπημένο τους πρόσωπο θα τους εγκαταλείψει. Παίρνουν επίσης πολύ προσωπικά την διαπίστωση ότι το ιδανικό δεν είναι πάντα προσιτό.

Ταύρος

Οι Ταύροι έχουν ανάγκη από σταθερότητα στις σχέσεις τους και από αξιοπιστία. Καθώς οι ίδιοι αποτελούν μια πολύ αξιόπιστη πηγή βοήθειας, καθοδήγησης και πληροφόρησης, τρέμουν στο ενδεχόμενο ότι οι ίδιοι θα “μπλέξουν” με ένα εντελώς αντίθετο φαινόμενο.

Δίδυμος

Οι Δίδυμοι έχουν την τάση να αφιερώνουν μεγάλο μέρος της ζωής τους στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Αυτό τους καθιστά ανάμεσα στους πιο παραγωγικούς και καταρτισμένους επαγγελματίες. Η τελειομανία τους δεν τους επιτρέπει όμως να διακρίνουν την επάρκειά τους, γι΄αυτό ο φόβος της ανεπάρκειας τούς ωθεί να καταβάλουν όλο και πιο σκληρές προσπάθειες.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος και συναισθηματικός. Γεμάτος πάθος, καθίσταται ιδιαίτερα επιρρεπής σε κάθε μορφής απόρριψη. Συχνά μάλιστα, αντιλαμβάνεται ως απορριπτικές, ακόμα και συμπεριφορές που έχουν ολότελα διαφορετική πρόθεση.

Λέων

Το λιοντάρι εκπέμπει έντονα την αίσθηση της αυτοπεποίθησης και της συγκρότησης. Ωστόσο, στις  βαθύτερες σκέψεις του επικρατεί η ανασφάλεια ότι οι ουσιαστικές δεξιότητές του, αλλά και η σκληρή προσπάθεια ίσως τελικά να παραμένουν στην αφάνεια, εντελώς αναξιοποίητες.

Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι γνωστοί ως το πιο οργανωτικό και τακτικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Η τάξη στη ζωή και στο περιβάλλον των Παρθένων, πηγάζει από τον βαθύ φόβο τους για το χάος. Τρομάζουν στην επαφή με ανοργάνωτα άτομα και σε θορυβώδεις, πολυσύχναστους χώρους.

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που παίζει συνήθως εξισορροπητικό ρόλο, αποζητώντας την ειρήνη και την συνεννόηση. Αποφεύγει τις συγκρούσεις, από φόβο να μην παρεκτραπεί στα πλαίσια του θυμού, πληγώνοντας ασυναίσθητα άλλα άτομα.

Σκορπιός

Στα πλαίσια της επαγγελματικής τους ζωής, οι Σκορπιοί είναι εξαιρετικά άνετοι και εκπέμπουν αυτοπεποίθηση. Όμως, στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, καταλαμβάνονται από συναισθηματισμό και πάθος, που τους παραλύει. Αυτός είναι ο λόγος που προτιμούν να παραμένουν απόμακροι και επιφυλακτικοί.

Τοξότης

Οι Τοξότες επιδιώκουν να λειτουργούν αυτόνομα και πολύ δημιουργικά, διατηρώντας τα πάντα υπό τον έλεγχό τους. Ο βαθύτερός τους φόβος είναι ότι θα τεθούν υπό τον έλεγχο κάποιου άλλου, ο οποίος θα περιορίσει την ανεξαρτησία τους.

Αιγόκερως

Το μεγαλύτερο χάρισμα των Αιγόκερων είναι ότι μετατρέπουν τα όνειρά τους σε πραγματικότητα, με κάθε κόστος. Η έλλειψη υποστήριξης και αναγνώρισης των προσπαθειών αυτών από τον περίγυρό τους, αποτελεί για τον Αιγόκερο μια μόνιμη φοβία.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι είναι πάντα διαθέσιμοι για να παρέχουν στήριξη στους ανθρώπους που αγαπούν. Τρέμουν όμως στην ιδέα ότι θα βρεθούν σε μια κατάσταση που δεν θα καταφέρουν να προστατεύσουν ικανοποιητικά τους δικούς τους.

Ιχθύς

Τα Ψαράκια είναι ευαίσθητα άτομα, που διακατέχονται από βαθιά ριζωμένες, ασυνήθιστες ιδεολογίες. Δεν τους προβληματίζει η αμφισβήτηση, όμως αγχώνονται ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο μιας αντιπαράθεσης με θέμα τις ιδιόρρυθμες απόψεις τους.

About the author

MyCare

Leave a Comment