Διακόσμηση

Οι χρυσοί κανόνες του Feng Shui για το παιδικό δωμάτιο

Ανάγνωση σε 3′

Tο φενγκ σούι είναι μια πολύ δημοφιλής και ενδιαφέρουσα ιδέα, χρήσιμη στον σχεδιασμό των χώρων του σπιτιού. Προσφέρει επίσης έναν οδηγό, για να δούμε όχι μόνο πώς να διακοσμήσουμε … αλλά γιατί. Για ένα παιδικό δωμάτιο, αυτός ο σχεδιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Το Feng shui δίνει στους γονείς, εκτός από έναν οδηγό για τη διακόσμηση παιδικών δωματίων, και ίσως το πιο σημαντικό, έναν λόγο για την προσθήκη συγκεκριμένων στοιχείων – κάτι που συνήθως δεν προσφέρουν συνήθεις πρακτικές διακόσμησης.

Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Όταν πρόκειται για την κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού, το φενγκ σούι υπαγορεύει τα πάντα, από τη σωστή ευθυγράμμιση του κρεβατιού, την κατάλληλη επιλογή υπνοδωματίου, τα απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία και άλλα. Ο σκοπός του φενγκ σούι στην κρεβατοκάμαρα ενός παιδιού είναι ο ίδιος με τον στόχο όλων των γονέων για τη διακόσμηση των παιδικών δωματίων: να δημιουργήσουν ένα υγιές, ευτυχισμένο περιβάλλον που προάγει την εκπαίδευση, την καλή υγεία, τις ευτυχισμένες σχέσεις με τους γονείς και τα αδέλφια και το σεβασμό προς τους γονείς και άλλους.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, τα παιδιά και οι γονείς μπορούν να απολαμβάνουν επιτυχία στη ζωή και υγιείς σχέσεις, αν το περιβάλλον τους υποστηρίζει. Φυσικά, τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ασφαλή, προστατευμένα, και ότι τα φροντίζουν, για να αναπτυχθούν σωστά. Αφιερώνοντας την κατάλληλη ενέργεια και σκέψη για την προετοιμασία του δωματίου του, δείχνει στο παιδί ότι ο χώρος του παιδιού, και επομένως το παιδί, είναι σημαντικό. Το να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας είναι υγιή, χαρούμενα, ασφαλή και επιτυχημένα, είναι η βάση για έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

shutterstock_589871516

 

Οι χρυσοί κανόνες του Feng Shui για το παιδικό δωμάτιο

 

1. Ευθυγραμμίστε το κρεβάτι του παιδιού στο ευρύτερο τμήμα του δωματίου.
Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μπορεί να δει την πόρτα από το κρεβάτι του εύκολα, αλλά ότι δεν είναι σε άμεση επαφή με την πόρτα. Το παιδί σας δεν πρέπει επίσης να μοιράζεται τοίχο με τουαλέτα ή να βλέπει τουαλέτα ή μπάνιο από το κρεβάτι του, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Τα διώροφα κρεβάτια δεν συνιστώνται. Τα παιδιά πρέπει να έχουν περιθώρια ανάπτυξης και η ύπαρξη ενός κρεβατιού από πάνω, ασκεί πίεση στο παιδί κάτω. Επίσης, επειδή υπάρχει κενός χώρος κάτω από αυτό, το παιδί στην κορυφή μπορεί να αισθάνεται λιγότερο ασφαλές.

Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να έχετε ξεχωριστό υπνοδωμάτιο για κάθε παιδί. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, υπάρχουν πολλοί διακοσμητικοί τρόποι για να δημιουργήσετε διαχωρισμό και ιδιωτικότητα μέσα σε ένα δωμάτιο. Καλό είναι να δώσουμε σε κάθε παιδί το χώρο που χρειάζεται.

shutterstock_218782624

 

2. Δημιουργήστε ένα χώρο για μελέτη και επιτεύγματα.
Έχοντας έναν ειδικό χώρο, συμπεριλαμβανομένου ενός γραφείου και ενός λαμπτήρα όπου το παιδί σας μπορεί να μελετήσει, δείχνει στο παιδί σας τη σημασία που αποδίδετε στην εκπαίδευση και το εκπαιδευτικό επίτευγμα του παιδιού σας.

Προβολή σχεδίων, ζωγραφιών, βραβείων, τρόπαιων, ή άλλων ειδικών αντικειμένων, όπως δοκιμασίες με καλή βαθμολογία ή επιστολές από δασκάλους μπορούν να τοποθετηθούν εδώ.

3. Εξασφαλίστε ότι το δωμάτιο του παιδιού έχει ένα υγιές περιβάλλον.
Είναι σημαντικό το δωμάτιο να αερίζεται καλά, να έχει την παραμικρή έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και να έχει κάποιο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Φροντίστε ώστε ο χώρος να είναι πάντα τακτοποιημένος ώστε το παιδί σας να μπορεί να ξεκουραστεί και να είναι δημιουργικό.
Τα ντουλάπια και τα συρτάρια που έχουν δεν ανοίγουν, τα κουτιά πάνω στο κρεβάτι, τα παπούτσια και άλλα αντικείμενα που μπορεί να είναι στη μέση, πρέπει να τακτοποιούνται. Η δημιουργία τάξης βοηθά το παιδί να αισθάνεται λιγότερο πιεσμένο και έτσι είναι πιο πιθανό να είναι ευφάνταστο και δημιουργικό. Μία απλή συμβουλή είναι να ξεκαθαρίσετε όλα τα πράγματα που δεν έχουν παίξει σε ένα μήνα ή περισσότερο.

shutterstock_744285925

 

5. Χρησιμοποιήστε το φως, το χρώμα και τα έργα τέχνης στο δωμάτιο για να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο περιβάλλον.
Το δωμάτιο ενός παιδιού πρέπει να διεγείρει, όχι να επιβραδύνει, το πνεύμα του παιδιού. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής φωτισμός για το γραφείο, ένα κομοδίνο και ότι τα παράθυρα μπορούν να κλείσουν για ιδιωτικότητα. Τα δωμάτια που είναι βαμμένα με μπλε χρώματα (εκτός αν είναι φωτεινή ή ανοιχτόχρωμη απόχρωση) ή άλλα σκούρα χρώματα μπορεί να είναι καταθλιπτικά και να δημιουργούν υπερβολική καταπιεστική ενέργεια.

Φωτεινά χρώματα, όπως κίτρινα, ελαφριά πράσινα, μοβ και ροζ είναι καλές επιλογές, με το κίτρινο να είναι η βέλτιστη επιλογή. Επίσης πολύ σημαντικό, φροντίστε να εξαλείψετε τις εικόνες άγριων ή επικίνδυνων ζώων ή βίας. Αυτά είναι αρνητικά σύμβολα για να κάνουν ένα παιδί να αισθάνεται ασφαλές στο υπνοδωμάτιο. Επιλέξτε αντικείμενα για το δωμάτιο που εμπνέουν την όρεξη για μάθηση και που ενισχύουν την αίσθηση της ασφάλειάς του.

Παραπομπές

Weber, Kathryn, RedLotusLetter.com – ‘Children and Chi: the 7 Feng Shui Fundamentals for children’s rooms.’

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.