Συνταγές

Carrot Cake χωρίς γλουτένη

Οι συνταγές που θα βρείτε στο MyCare περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και συστήνονται στα πλαίσια μίας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινής διατροφής.

Κέικ καρότου χωρίς γλουτένη

  • 140γρ ανάλατο βούτυρο, μαλακό, και λίγο για τη φόρμα
  • 200γρ ζάχαρη
  • 250γρ καρότα τριμμένα
  • 140γρ σταφίδες
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder χωρίς γλουτένη
  • 50γρ ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι

Για το γλάσο

  • 75γρ βούτυρο
  • 175γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, και λίγη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς ή στους 160 με τη λειτουργία ανεμιστήρα. Αλείφουμε καλά την επιφάνεια μιας φόρμας με λίγο βούτυρο.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και να δημιουργήσουν μία κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τις σταφίδες. Ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα, λίγο λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα στη φόρμα, και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.

Για το γλάσο

Χτυπάμε βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα και στη συνέχεια χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα.  Όταν κρυώσει το κέικ, αλείφουμε την κρέμα στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

Παραπομπές

BBC Good Food. ‘Gluten-free carrot cake.’ Web.

About the author

MyCare