Οι συνταγές που θα βρείτε στο MyCare περιέχουν μόνο φυσικά υλικά και συστήνονται στα πλαίσια μίας πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, υγιεινής διατροφής.
Υλικά
- 3/4 του φλιτζανιού ήπιο και φρουτώδες ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/3 του φλιτζανιού κακάο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 120 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λιπάνετε ένα ταψάκι περίπου 20*30εκ με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Λιώστε τη σοκολάτα με το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Αφήστε λίγο να κρυώσει. Προσθέστε στο μείγμα τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε για να το ομογενοποιήσετε. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και ψήστε 30 έως 35 λεπτά.
Αφήστε τα brownies να κρυώσουν εντελώς. Κόψτε σε 16 τετράγωνα. Μπορείτε να τα φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες.
Σημειώσεις MyCare:
- Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι Dinkel (ένας παλαιός τύπος σταριού) ή αλεύρι βρώμης που έχουν καλή συμπεριφορά στη ζαχαροπλαστική και ουδέτερη γεύση. Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε σιρόπι σφενδάμου ή αγάβης.
- Παρόλο που η σοκολάτα περιέχει κακάο, στο οποίο οφείλει τις ευεργετικές της ιδιότητες, για να έρθει στη μορφή που την ξέρουμε περνάει από αρκετά στάδια επεξεργασίας. Για να αποκομίσουμε τα οφέλη της σοκολάτας, καλό είναι να επιλέγουμε σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο από 70% και άνω. Εκτός του ότι περιέχει περισσότερο κακάο, συνήθως έχει και λιγότερη ζάχαρη.