Ψυχολογία

Αυτά χρειάζεται μία σχέση για να είναι πάντα δυνατή

Ανάγνωση σε 2′

Μια σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει από μόνη της. Χρειάζεται τη φροντίδα και των δύο πλευρών, με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται μία αμοιβαία, επωφελής σχέση. Προκειμένου να καλλιεργηθεί μια βαθιά και γεμάτη αγάπη σχέση, πρέπει να υπάρχουν:

1. Σταθερή και ειλικρινής επικοινωνία. Χωρίς να μιλάτε, η σχέση σας δεν θα επιζήσει. Όσο περισσότερο επικοινωνείτε, τόσο πιο κοντά θα είστε ο ένας στον άλλο.

shutterstock_108002708

 

2. Η προθυμία να ξεπεράσετε δυσκολίες και διαφωνίες. Το να τα παρατάμε, ακόμα και αν δεν χωρίσουμε τελικά, δεν είναι ο δρόμος για την ευτυχία. Πρέπει να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις διαφορετικές απόψεις και ιδέες.

3. Αίσθηση του χιούμορ, λίγη διασκέδαση και ένα διάλειμμα από τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Συζητήστε τι σας αρέσει να κάνετε, πού θέλετε να πάτε και πώς αρέσει και στους δύο σας να να διασκεδάζετε. Μετά, απλώς κάντε το.

shutterstock_529777738

 

4. Μοιραστείτε μαθήματα ζωής με αυτόν/ή που αγαπάτε. Όταν ανακαλύπτετε κάτι για τη ζωή ή κάνετε μια αυτο-διορθωτική κίνηση που είναι υγιής για τη σχέση σας, ενημερώστε και τον σύντροφό σας. Θα εκπλαγείτε από τη θετική ανταπόκρισή του/της.

5. Συναισθηματική υποστήριξη, επιβεβαίωση και φιλοφρονήσεις. Εάν δεν αισθάνεστε ότι αρέσετε στον σύντροφό σας και ότι σάς σέβεται, δεν θα υπάρχει ποτέ ισχυρή σύνδεση. Πρέπει να αναπτερώνετε ο ένας τον άλλο και να γνωστοποιείτε με κάθε τρόπο τον βαθμό που νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον.

6. Αγάπη, οικειότητα, ρομαντισμός και σεξ. Αυτοί είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι μιας σχέσης αγάπης. Το να είστε καλοί στο να συγκατοικείτε δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχει η επιθυμία να είστε μαζί ως ζευγάρι. Μπορεί να νομίζετε ότι η φλόγα έχει σβήσει, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να αναζωπυρωθεί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε.

shutterstock_1020015970

 

7. Κοινοί στόχοι και όνειρα. Είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν προσπαθούμε να πετύχουμε έναν στόχο απ’ό,τι όταν έχουμε ήδη επιτύχει έναν. Βεβαιωθείτε ότι πάντα έχετε κάτι να σάς κινεί προς τα εμπρός και ότι βαδίζετε προς αυτό ως ζευγάρι.

shutterstock_395962855

 

8. Συμπόνια, αποδοχή και συγχώρεση. Αυτά είναι που θα σας βγάλουν από μία δυσκολία. Εάν είστε μαζί για κάποιο καιρό, θα υπάρξουν απώλειες, προκλήσεις και κάποια πράγματα που απλά δεν μπορείτε να διορθώσετε. Η αντιμετώπιση των δυσκολιών από κοινού είναι ένα μεγάλο μέρος των σχέσεων.

9. Αμοιβαία επιθυμία για νέες εμπειρίες. Το δοκιμασμένο και σταθερό μπορεί να είναι καλά, αλλά το καινούριο και το αναπάντεχο μπορεί να είναι καλύτερα. Τα ζευγάρια που μοιράζονται νέες εμπειρίες από κοινού αναπτύσσουν ισχυρότερους δεσμούς.

shutterstock_557380888

 

10. Να είστε σε θέση να παραδεχτείτε λάθη και να μιλήσετε για αυτά. Όλοι κάνουμε λάθη. Το να μαθαίνετε να καταλαβαίνετε και να συγχωρείτε τα λάθη που κάνετε εσείς ή ο συνεργάτης σας θα αλλάξουν τη ζωή σας και θα σάς δώσουν περισσότερο χρόνο για χαρά.

Ακριβώς όπως πρέπει να αναπνέουμε για να επιβιώσουμε, έτσι και η αγάπη χρειάζεται μια ανάσα καθαρού αέρα για να ανθίσει. Το να δώσουμε στη σχέση μας αυτά που χρειάζεται για να ανθίσει είναι μία αληθινή χειρονομία αγάπης.

shutterstock_543217060

 

Παραπομπές

Goldsmith, Barton Ph.D. PsychologyToday.com – ’10 Ways to Nurture Your Relationship (and Get Some Back).’ Web.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.