υγεία

Ανακαλύψτε την καταπληκτική θεραπευτική δύναμη της γιόγκα

Ανάγνωση σε 1,5′

Ξέρετε ότι η γιόγκα μπορεί να κάνει περισσότερα από ό, τι απλά να ενισχύσει και τονώσει το σώμα σας; Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι μπορεί να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην υγεία σας, καθιστώντας την την τέλεια θεραπεία για τα πάντα, από καρδιακές παθήσεις έως υψηλή αρτηριακή πίεση έως άγχος και κατάθλιψη.

Για χρόνια, η γιόγκα θεωρούνταν μια περιθωριακή πρακτική που αγκαλιάστηκε κυρίως από διασημότητες και “νέους της εποχής”. Αλλά σήμερα τα στούντιο γιόγκα αναδύονται σε όλες τις χώρες και εκατομμύρια άνθρωποι τη δοκιμάζουν.

Μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι με κάποιες κινήσεις γιόγκα, όπως τη στάση του σκύλου και το βουνό, αλλά η γιόγκα είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι μια συνολική προπόνηση μυαλού-σώματος που περιλαμβάνει: στάσεις (όπως είναι το δέντρο), πρακτικές αναπνοής, βαθιά χαλάρωση και διαλογισμό που βοηθάει να μεταμορφώσετε την υγεία σας με δεκάδες τρόπους.

Για να σας δείξουμε πόσο εύκολη μπορεί να είναι η γιόγκα και πώς μπορείτε να αποκομίσετε πολλά οφέλη για την υγεία, οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ δημιούργησαν μια εισαγωγή στη γιόγκα.

  • Τεχνικές που συμβάλλουν στη βελτίωση της ισορροπίας, της ευκαμψίας, της δύναμης και του συντονισμού
  • Πώς η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
  • Γιατί η γιόγκα μπορεί να είναι ο τέλειος τρόπος για την ανακούφιση των ημικρανιών και την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, του ευερέθιστου εντέρου και της ινομυαλγίας
  • Ο καταπληκτικός τρόπος που η γιόγκα μπορεί να αναιρέσει τις βλαβερές συνέπειες του στρες
  • Χαλαρωτικές τεχνικές αναπνοής με τις οποίες μπορείτε να εξασκηθείτε οπουδήποτε, ώστε να μπορείτε να παραμείνετε ήρεμοι και να ανακουφιστείτε από την ένταση

Δεν είναι μόνο αυτό. Μία μελέτη έδειξε πως η γιόγκα αύξησε την ευελιξία των αιμοφόρων αγγείων κατά 69% και μάλιστα συνέβαλε στη συρρίκνωση των φραγμών στις αρτηρίες χωρίς τη χρήση φαρμάκων!

Επιπλέον, ο διαλογισμός που είναι μέρος της γιόγκα μπορεί ακόμη και να συμβάλει στην καθυστέρηση της εμφάνισης της νόσου του Alzheimer και στην καταπολέμηση της απώλειας μνήμης σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Γιατί να μην δοκιμάσετε τη γιόγκα και να δείτε πώς μπορεί να βοηθήσει την υγεία σας;

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.