ταξίδια

Αφήνουμε τα παιδιά στη γιαγιά, φτιάχνουμε βαλίτσες και … ταξιδεύουμε!

Ανάγνωση σε 1,5′

Λοιπόν, το σχέδιο έχει ως εξής: Αφήνουμε τα παιδιά στη γιαγιά, φτιάχνουμε βαλίτσες, κοιτάμε αυτές τις φωτογραφίες με τα αξιοθέατα του κόσμου, τις χιονισμένες βουνοπλαγιές και τις χρυσαφένιες παραλίες, φανταζόμαστε τον εαυτό μας σε γεμάτες πλατείες με χαρούμενα πρόσωπα και μπαίνουμε να κλείσουμε εισιτήρια;

Για που; Ιδού.

Ίνσμπρουκ
shutterstock_504713512
Καθόλου τυχαία, το `Ινσμπρουκ ήταν η πόλη οι διεξήχθησαν οι χειμερινοί ολυμπιακοί το 1964 αλλά και το 1976. Άλπεις, βορειοευρωπαϊκή αύρα, προορισμός για λίγους και εκλεκτούς, αλλά κυρίως κορυφαίες υποδομές για σκι. Το Ίνσμπρουκ είναι το καλά κρυμμένο μυστικό των Άλπεων.

Ζυρίχη
shutterstock_415431778
Συνήθως, συνδέουμε τη Ζυρίχη με τράπεζες και όχι με τα πανέμορφα κτίρια που είναι χτισμένα γύρω και μέσα από τη λίμνη. Οι Άλπεις σε κοντινή απόσταση. Επομένως, ιδανική για συνδυασμό πόλης – βουνού (μερικές μέρες εδώ – μερικές μέρες εκεί), για σοκολάτες, ξεκούραση, ηρεμία, αναζωογόνηση.

Βιέννη
shutterstock_521758153
Είναι εξίσου όμορφη με την Πράγα και τη Βουδαπέστη, αλλά η πρωτεύουσα της Αυστρίας δεν έχει ποτάμια και γέφυρες στο Δούναβη, έχει ατελείωτους κήπους με τριαντάφυλλα στα παλάτια, ατελείωτα μουσεία, και ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: Νυχτερινή ζωή. Είναι ο πιο urban ρομαντικός προορισμός, αν πάτε κοντά στα Χριστούγεννα, και μπορείτε να το συνδυάσετε με αγορές στις κεντρικές πλατείες, γουρουνόπουλα στη σούβλα, φεστιβάλ και glühwein.

Κεμπέκ
maxresdefault
Αν ψάχνετε κάτι με ευρωπαϊκή αύρα αλλά αμερικάνικο τιμοκατάλογο, και τέλος πάντων κάτι πιο μακριά, αυτός είναι ο Καναδάς. Το Κεμπέκ, συγκεκριμένα, είναι μια πόλη πάρκο, με εστιατόρια, μουσεία, υπαίθριες πίστες πατινάζ, πολύ κρύο και γιορτινή ατμόσφαιρα, με την έννοια ότι είναι πιο γαλλική και λιγότερο αμερικάνική η Βορειοευρωπαϊκή μεγαλούπολη. Ο κόσμος περνάει καλά.

Σουηδία
shutterstock_519250798
Το Αμπίσκο είναι στη Λαπωνία αλλά είναι Σουηδικό. Σαν το Ροβανιέμι, αλλά χωρίς τον Άη Βασίλη και τα συνακόλουθα πλήθη. Πολύ μεγάλες νύχτες έως καθόλου ημέρες, cross country σκι, εθνικά πάρκα και έλκηθρα, ευρωπαϊκή ψυχραιμία, οργάνωση, και ανοιχτά τοπία, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και ακόμα παραπέρα.

Τρανσιλβανία Ρουμανία
shutterstock_520627048
Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για επισκέψεις σε κάστρα, διαμονή σε μεσαιωνικούς οικισμούς και, εν τέλει, λίγο παραμύθι για κακούς και αιμοδιψείς Δράκουλες που σίγουρα στέλνει ρίγη συγκίνησης. Από τις διάφορες επιλογές, ξεχωρίζει η Σιγκισοάρα, που είναι μία μεσαιωνική πόλη, κοντά στο κάστρο του Βλαντ Τέπες, του ιστορικού κόμη Δράκουλα, ενώ τα βουνά της Τρανσιλβανίας είναι τέλειοι προορισμοί για σκι.

Mommy

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.