Διακόσμηση

5 βήματα για την τέλεια κρεβατοκάμαρα σύμφωνα με το Feng Shui

Ανάγνωση σε 1,5′

Το Feng Shui θεωρεί την κρεβατοκάμαρά μας, και ιδιαίτερα το κρεβάτι μας, ως το πιο σημαντικό σημείο στο σπίτι μας.

Είναι το μέρος όπου αναπαυόμαστε, ονειρευόμαστε, ανανεωνόμαστε.

shutterstock_82458769

 

Αλλά η κύρια κρεβατοκάμαρα συχνά παίρνει δευτερεύοντα ρόλο, γιατί είναι αθέατη στους επισκέπτες και καμιά φορά μετατρέπεται σε ένα καταφύγιο για ακαταστασία.

Ακολουθούν πέντε βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε άμεσα για να δημιουργήσουμε ένα υπνοδωμάτιο που να εξυπηρετεί τις βαθύτερες ανάγκες μας, με τη φιλοσοφία και δύναμη του Feng Shui.

Βήμα 1.

Ρωτήστε τον εαυτό σας, «Ποιος είναι ο σκοπός της κρεβατοκάμαράς μου;» Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια περίεργη ερώτηση όσον αφορά την κρεβατοκάμαρά σας, αλλά σκεφτείτε αυτό: την χρησιμοποιήσετε μόνο για ύπνο και χαλάρωση, ή έχει λάβει και χαρακτηριστικά κάποιας άλλης δραστηριότητας – όπως ένα γραφείο, έναν χώρο άσκησης ή ένα playroom, ίσως;

shutterstock_519457150

 

Ο πρωταρχικός σκοπός της κρεβατοκάμαράς μας είναι πάντα η ξεκούραση, η χαλάρωση και η αναζωογόνηση. Οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί το σκοπό αυτό πρέπει να εξαλειφθεί παντελώς!

Βήμα 2.

Τοποθετήστε το κρεβάτι σας σε τέτοια θέση ώστε να μπορείτε να δείτε εύκολα την πόρτα.

shutterstock_430169860

 

Βήμα 3.

Συγυρίστε! Όταν καθαρίσετε την ακαταστασία από το υπνοδωμάτιό σας θα εξαλειφθεί ο ψυχικός θόρυβος που έρχεται με την ακαταστασία και θα χαρίσετε στον εαυτό σας το δώρο του να έχετε ένα ήρεμο περιβάλλον.

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και να οργανώσετε τα πράγματα στα ντουλάπια σας και τα συρτάρια. Αφαιρέστε τα βιβλία και τα παιχνίδα από την κρεβατοκάμαρά σας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Βήμα 4.

Αξιολογήστε την τέχνη και τα αξεσουάρ που έχετε στην κρεβατοκάμαρά σας. Ένα υπνοδωμάτιο χρειάζεται ιδιαίτερα καταπραϋντικές και τονωτικές εικόνες, γι’αυτό διακοσμήστε με τέχνη και αντικείμενα που σάς κάνουν να νιώθετε υπέροχα.

Οι καθρέπτες δημιουργούν στρες στην κρεβατοκάμαρά σας. Εάν δυσκολεύεστε να χαλαρώσετε, μετακινήστε τους σε άλλο σημείο του σπιτιού σας.

shutterstock_24196294

 

Μια τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο διαταράσσει επίσης την ειρήνη, φέρνοντας ανεπιθύμητη ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στο καταφύγιό σας. Η καλύτερη επιλογή είναι να την αφαιρέσετε τελείως, αλλά αν αυτό είναι αδύνατο, καλύψτε την όποτε είναι στο off.

Βήμα 5.

Προσωποποιήστε την κρεβατοκάμαρά σας! Χρησιμοποιήστε ζεστό φωτισμό, ίσως ένα μικρό μουσικό σύστημα, και φέρτε στην κρεβατοκάμαρά σας αισθησιακά χρώματα και πολυτελείς λεπτομέρειες. Αν μοιράζεστε αυτό το χώρο με έναν σύντροφο, βεβαιωθείτε ότι ο καθένας σας έχει χώρο για την προσωπικότητά του.

Μερικές τέτοιες αλλαγές στην κρεβατοκάμαρά σας, ενισχύουν την ερωτική σας ζωή, σάς βοηθούν να είστε σε ισορροπία και διατηρούν την καλή ενέργεια Chi να ρέει και στην υπόλοιπη ζωή σας.

Παραπομπές

Bingley, Ann. Openspacesfengshui.com – ‘Five Steps To A Perfect Feng Shui Bedroom.’ Web.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.