ταξίδια

3 πράγματα που θα έπρεπε να ελέγχετε πριν από κάθε κράτηση με το Airbnb

Ανάγνωση σε 2′

Η επιλογή του Airbnb μπορεί να είναι προτιμότερη έναντι της κράτησης σε κάποιο κλασικό ξενοδοχείο, ωστόσο, ακόμα και το πιο ωραίο μέρος στις φωτογραφίες, μπορεί να αποτελέσει μια κακή επιλογή εάν δεν κοιτάξουμε προσεκτικά τις λεπτομέρειες πριν την κράτηση. Προκειμένου λοιπόν να εξαφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή διαμονή, πρέπει πάντα, μα πάντα να ελέγχουμε τις παρακάτω ενότητες μέσα σε κάθε listing του Airbnb.

Πολιτική ακυρώσεων

Η ενότητα που βρίσκεται κάτω από τα House Rules (Κανόνες Σπιτιού), διατίθεται για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την πολιτική ακυρώσεων, και μπορεί να χαρακτηρίζεται ως Flexible (Ευέλικτη), Moderate (Μέτρια), Strict (Αυστηρή) ή και Super Strict (Πολύ Αυστηρή). Μην περνάτε από αυτό το σημείο χωρίς να δώσετε την απαραίτητη προσοχή, καθώς μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στην περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στην κράτησή σας αργότερα. Η ευέλικτη πολιτική περιλαμβάνει τη δυνατότητα πλήρους αποζημίωσης κατά την περίπτωση που αποφασίσετε να ακυρώσετε την κράτησή σας πριν από τη δηλωμένη ημερομηνία (η οποία συνήθως ορίζεται περίπου 7 ημέρες πριν από το check-in). Η ευέλικτη πολιτική είναι προτιμότερη ειδικά για εκείνους που προχωρούν στην κράτηση όταν ακόμα τα στοιχεία του ταξιδιού τους δεν είναι πλήρως επιβεβαιωμένα. Επίσης, είναι γενικά ιδιαίτερα σημαντικό να διαβάζετε όλα όσα αναγράφονται σε αυτή την ενότητα του listing καθώς υπάρχουν και λιγότερο ευέλικτες πολιτικές, κατά τις οποίες μπορεί να σας επιστραφεί μόνο το 50% του ποσού που ξοδέψατε ή ακόμα και το 0%, κάτι που εξαρτάται πάντα από τον οικοδεσπότη σας.

shutterstock_416261833

 

Βαθμολογίες και αξιολογήσεις

Παρόλο που το συγκεκριμένο βήμα ελέγχου φαίνεται προφανές για πολλούς, πρέπει πάντα να διαβάζετε κριτικές για την εμπειρία προηγούμενων φιλοξενουμένων. Αφιερώστε τον χρόνο για να διαβάσετε αρκετές σελίδες αξιολογήσεων, προκειμένου να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες τόσο για τον οικοδεσπότη όσο και για το ίδιο το σπίτι και την τοποθεσία του (απόσταση από τα μέσα, το κέντρο της πόλης ή τα αξιοθέατα, φιλικότητα και επικοινωνία του οικοδεσπότη, καθαριότητα του χώρου και άλλα). Ο αριθμός των αστεριών είναι ένας ακόμη καλός δείκτης που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν θα έπρεπε να επιλέξετε ή όχι ένα μέρος από την πλατφόρμα του Airbnb για να μείνετε. Καλό είναι να προχωράτε σε κράτηση μόνο εάν κάποιο listing του Airbnb διαθέτει βαθμολογία 4 ή 5 στα 5 αστέρια. Με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι πως το διαμέρισμα/σπίτι που έχετε επιλέξει θα σας προσφέρει εγγυημένα θετική εμπειρία σε όλους τους τομείς: ακρίβεια παρεχόμενων πληροφοριών, επικοινωνία, καθαριότητα, τοποθεσία, check – in, και αξία.

Η γειτονιά

Θα έχετε προσέξει πως το Airbnb δεν σας αποκαλύπτει την ακριβή τοποθεσία ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος. Ωστόσο, μπορείτε να αποκτήσετε μια γενικότερη ιδέα της γύρω περιοχής και γειτονιάς κάτω από την ενότητα των reviews. Επίσης, εάν έχετε ήδη μια πρώτη εικόνα για τα αξιοθέατα ή τις περιοχές που θα θέλατε να επισκεφθείτε, μπορείτε να ρίξετε πρώτα μια ματιά στο Google Maps προκειμένου να επιβεβαιώσετε πως σας βολεύει όντως η περιοχή που σκοπεύετε να επιλέξετε για τη διαμονή σας. Είναι καλό να γνωρίζετε πως τα listings του Airbnb είναι περισσότερο οικονομικά και προσιτά, όσο  απομακρύνονται από τα αστικά κέντρα και τις κεντρικές τοποθεσίες μιας περιοχής, ακόμα και έτσι όμως, σίγουρα θα θέλατε να είστε σίγουροι πως η περιοχή διαμονής σας καλύπτεται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μεταξύ άλλων ενοτήτων που θα έπρεπε να λάβετε υπόψιν σας κατά την περιήγησή σας σε κάθε listing του Airbnb, καλό είναι να κοιτάξετε τους χρόνους για τα check-in, check-out καθώς και τις ανέσεις που προσφέρονται κατά τη διαμονή σας όπως για παράδειγμα η δυνατότητα πάρκινγκ, το Wi-Fi, είδη υγιεινής και άλλα. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε ακριβώς τι θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας και τι να αφήσετε στο σπίτι.

Παραπομπές

Yi, Nicole. Popsugar.com – ‘3 Things You Should Always Check Before Booking an Airbnb.’ Web.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.