Ψυχολογία

10 τρόποι για να καλλιεργήσετε τη σχέση σας [γιατί πολύ απλά, δε γίνεται αλλιώς]

Ανάγνωση σε 2′

Όπως τα λουλούδια χρειάζονται βροχή και ήλιο, έτσι και η αγάπη πρέπει να καλλιεργηθεί.

Μια σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει από μόνη της. Χρειάζεται τη φροντίδα και το ενδιαφέρον δύο ενηλίκων, που προσφέρουν ο ένας στον άλλον, με έναν τρόπο που δημιουργεί μια αμοιβαία, ευεργετική σύνδεση. Για να προωθηθεί μια βαθιά και γεμάτη αγάπη σχέση, πρέπει να υπάρχει:

  1. Καλή, σταθερή και ειλικρινής επικοινωνία. Χωρίς να μιλάτε, η σχέση σας δεν θα επιβιώσει. Όσο περισσότερο επικοινωνείτε, τόσο πιο κοντά θα είστε.
  2. Η προθυμία να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και να επιλύσετε διαφωνίες. Το να τα αφήνετε όλα στην τύχη, δεν θα σάς οδηγήσει στο μονοπάτι της ευτυχίας. Πρέπει να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία που συνεπάγονται οι διαφορετικές απόψεις και ιδέες.
  3. Μια αίσθηση του χιούμορ, αρκετή διασκέδαση, και μια μικρή απόσπαση της προσοχής από τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Δεν μπορείτε να περάσετε όλο τον ελεύθερο χρόνο σας “δουλεύοντας” τη σχέση σας – δεν χρειάζεται να το κάνετε χόμπι. Συζητήστε τι σας αρέσει να κάνετε, πού θα θέλατε να πάτε και πώς αρέσει και στους δύο να διασκεδάζετε. Στη συνέχεια πηγαίνετε να το κάνετε.
  4. Μοιραστείτε μαθήματα ζωής με αυτόν/ή που αγαπάτε. Όταν ανακαλύπτετε κάτι για τη ζωή ή κάνετε μια αυτο-διορθωτική κίνηση που είναι υγιής για τη σχέση σας, ενημερώστε τον συνεργάτη σας. Θα εκπλαγείτε από τη θετική απάντηση.
  5. Συναισθηματική υποστήριξη, αναγνώριση και φιλοφρονήσεις. Αν δεν αισθάνεστε ότι σάς συμπαθεί και σάς σέβεται ο σύντροφός σας, δεν θα υπάρχει ισχυρή σύνδεση. Πρέπει να σηκώνετε ο ένας τον άλλον όταν έχει πέσει, και να κάνετε φανερό στον άλλον το πόσο πολύ νοιάζεστε για αυτόν/ή.
  6. Αγάπη, οικειότητα, ρομαντισμός και σεξ. Αυτοί είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι μιας ερωτικής σχέσης. Το να είστε εξαιρετικοί συγκάτοικοι δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχει η επιθυμία να είστε μαζί ως ζευγάρι. Μπορεί να νομίζετε ότι η φλόγα έχει σβήσει, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να αναζωπυρωθεί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε.
  7. Μοίρασμα στόχων και ονείρων. Είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν εργαζόμαστε για έναν στόχο απ ‘ό, τι όταν έχουμε επιτύχει έναν. Βεβαιωθείτε ότι πάντα έχετε κάτι να σάς κάνει να κοιτάζετε προς τα εμπρός και ότι το ακολουθείτε ως ζευγάρι.
  8. Συμπόνια, αποδοχή και συγχώρεση. Αυτά θα σας δείξουν το δρόμο σε μια δύσκολη στιγμή. Εάν είστε μαζί για αρκετό καιρό, θα υπάρξουν απώλειες, προκλήσεις, και μερικά πράγματα που απλά δεν μπορείτε να διορθώσετε. Η διαχείριση κρίσεων είναι ένα μεγάλο μέρος των σχέσεων.
  9. Αμοιβαία επιθυμία να κάνετε το απροσδόκητο. Το σίγουρο και δοκιμασμένο μπορεί να είναι καλό, αλλά αυτό που δεν έχετε ξανακάνει ποτέ, μπορεί να είναι καλύτερο. Τα ζευγάρια που μοιράζονται νέες εμπειρίες από κοινού αναπτύσσουν ισχυρότερο δεσμό.
  10. Να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε λάθη και να μιλήσετε γι ‘αυτά. Όλοι τα κάνουμε θάλασσα. Το να κατανοείτε και να παραδέχεστε σφάλματα που έχετε κάνει εσείς ή ο σύντροφός σας, θα ευνοήσει τη ζωή σας και θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για χαρά.

Ακριβώς όπως πρέπει να αναπνέετε για να επιβιώσετε, η αγάπη σας χρειάζεται μια ανάσα φρέσκου αέρα για να ανθίσει. Το να δίνετε στη σχέση σας αυτό που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει, είναι μια αληθινή χειρονομία αγάπης.

Παραπομπές

Goldsmith, Barton, Phd, LMFT, PsychologyToday.com – 10 Ways to Nurture Your Relationship’ Web.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.