Διακόσμηση

Χρώματα για το βρεφικό δωμάτιο! Πώς επηρεάζουν την ψυχολογία του μωρού σας;

Το βρεφικό δωμάτιο το φτιάχνουμε πάντα με πολύ μεράκι! Θέλουμε να γίνει τόσο υπέροχο όσο είναι και το αγγελούδι που ζει μέσα σε αυτό! Γι΄αυτό επιλέγουμε όμορφα έπιπλα και φωτεινά χρώματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα χρώματα στους τοίχους των δωματίων παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη διακόσμηση, καθώς αλληλεπιδρούν άμεσα με την διάθεση των “ενοίκων” τους. Και φυσικά το μωρό σας, αν και μικρό δεν αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα! Ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το χρωματολόγιο και για τον τρόπο που επιδρά στην ψυχολογία:

Λευκό. Το χρώμα της αγνότητας και της απλότητας είναι μια συνηθισμένη επιλογή των γονιών για το βρεφικό δωμάτιο, καθώς είναι μια ιδιαίτερα ασφαλής λύση. Το λευκό προωθεί την ηρεμία στο περιβάλλον, ενώ δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας.

Tip:  Ειδικά φέτος, η εμμονή στα εξολοκλήρου λευκά δωμάτια είναι η πιο μοντέρνα τάση. Εντυπωσιάστε λοιπόν, δημιουργώντας  ένα βρεφικό δωμάτιο με λευκή επίπλωση και λευκά υφάσματα.

Γκρι. Μια απόχρωση που συνδέεται με τη θλίψη και τη συννεφιά, οπότε εκ πρώτης όψεως δεν φαντάζει ταιριαστή με την ευτυχία που φωλιάζει στο βρεφικό δωμάτιο. Ωστόσο, το γκρι έχει τη φήμη ότι διαθέτει κατευναστική και χαλαρωτική επίδραση.

Tip: Συνδυάστε το γκρι με φωτεινές αποχρώσεις και ζεστά χρώματα για να προσθέσετε ζωηράδα!

Πορτοκαλί. Ζωηρό και παιχνιδιάρικο, αυτό είναι το χρώμα που συνδέεται με την κοινωνικότητα και την ανοιχτή επικοινωνία. Είναι πρωτότυπο για βρεφικό δωμάτιο, οπότε κάνει πραγματικά τη διαφορά.

Tip: Περιορίστε την παρουσία του πορτοκαλί σε έναν μόνο τοίχο, διαφορετικά θα σκοτεινιάσει πολύ τον χώρο.

Κίτρινο. Το χρώμα του ήλιου είναι φορέας χαράς και ενέργειας στο δωμάτιο του βρέφους! Ανάλογα με τον τόνο της φωτεινότητάς του, το κίτρινο αντιπροσωπεύει διαφορετική διάθεση. Οι σκούρες αποχρώσεις συνδέονται με την συγκέντρωση, ενώ οι φωτεινές με την ενεργοποίηση της μνήμης

Tip: Μην επιβάλετε την κυριαρχία του κίτρινου στο σύνολο του χώρου, γιατί σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί άγχος και εκνευρισμό.

Ροζ. Η παραδοσιακή χρωματική επιλογή για τα κορίτσια ανήκει στα ζεστά χρώματα. Του αποδίδεται η δημιουργία κατευναστικού κλίματος, όμως σε μεγάλες ποσότητες το ρόζ προκαλεί διέγερση και άγχος.

Tip: Βάψτε με ροζ χρώμα ένα ή δυο τοίχους και διακοσμήστε τους υπόλοιπους με παιδικά μοτίβα εναλλάσσοντας το λευκό με το ροζ.

Γαλάζιο. Το χρώμα των αγοριών διεκδικεί μια θέση στο παιδικά δωμάτια ήδη από την βρεφική ηλικία. Εκπέμπει ηρεμία και δροσιά, οπότε είναι ενδιαφέρουσα πρόταση για δωμάτια που δέχονται πολύ ήλιο.

Tip: Αποφύγετε τις μουντές αποχρώσεις του γαλάζιου, καθώς μεταδίδουν το αίσθημα της θλίψης

Πράσινο. Το χρώμα της φύσης, που αποτελεί το σύμβολο της ευημερίας και της υγείας είναι unisex, οπότε ταιριάζει πολύ σε βρεφικό δωμάτιο όπου συγκατοικούν αδελφάκια διαφορετικού φύλου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυξάνει την συγκέντρωση και διευκολύνει την ανάπτυξη της αναγνωστικής ικανότητας, αυτός είναι ο λόγος που συνιστάται ανεπιφύλακτα για περιβάλλοντα όπου μελετούν παιδιά!

Tip: Συνδυάστε το με λευκό ή καφέ και χρησιμοποιήστε το ως βάση για ένα βρεφικό δωμάτιο με θέμα τα λουλούδια και τα δέντρα!

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Leave a Comment