Διατροφή υγεία

«Τσιμπημένο» σάκχαρο; Πόσο πιθανό είναι να οδηγήσει σε διαβήτη

Ένα παράδοξο της ιατρικής αναδεικνύει μια νέα επιστημονική έρευνα που υποστηρίζει ότι οι ενήλικοι με προδιαβήτη σπανίως εμφανίζουν διαβήτη κατά τη διάρκεια της ζωής τους

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι που έχουν ελαφρώς αυξημένο σάκχαρο, μια πάθηση που ονομάζεται «προδιαβήτης», σπάνια αναπτύσσουν διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Internal Medicine.

Οι ερευνητές από το Κέντρο Έρευνας για τη Γήρανση του Ινστιτούτου Karolinska στη Στοκχόλμη παρακολούθησαν 2.575 άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν έπασχαν από διαβήτη, για περίπου 12 χρόνια.

Στην αρχή της μελέτης 918 άνθρωποι από την ομάδα (36%) είχαν σάκχαρο αίματος υψηλότερο από το φυσιολογικό, παρέμεναν, ωστόσο, κάτω από το όριο για διάγνωση διαβήτη. Μόνο 119 άνθρωποι, το 13% όσων ξεκίνησαν χωρίς αυξημένα επίπεδα σακχάρου, ανέπτυξαν τελικά διαβήτη, ενώ 204 (22%) είχαν ρίξει τα επίπεδα σακχάρου αρκετά ώστε να μην θεωρούνται πλέον προδιαβητικοί.

Περισσότερα στο Πρώτο Θέμα

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.