ταξίδια

Τι πρέπει να προσέχουμε στα ταξίδια μας!

Ετοιμαζόμαστε για ταξίδι στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό; Αν δεν είμαστε συνηθισμένοι να ταξιδεύουμε, δεν αποκλείεται να πελαγώσουμε κατά την περίοδο της προετοιμασίας μας. Ακόμα όμως και αν έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε διακοπές, αξίζει αν ρίξουμε μια ματιά στις συμβουλές που ακολουθούν, οι οποίες θα κάνουν το ταξίδι μας πάρα πολύ εύκολο και ευχάριστο στην

οργάνωση του!

Κάνουμε έρευνα και πρόγραμμα από πολύ νωρίτερα

Από τη στιγμή που οι διαθέσιμες ημερομηνίες για το ταξίδι μας έχουν οριστικοποιηθεί, οι κρατήσεις και οι επιβεβαιώσεις για τις διάφορες παραμέτρους του θα πρέπει να γίνουν όσο πιο άμεσα μπορούμε. Φυσικά, θα πρέπει να έχει προηγηθεί συστηματική έρευνα στο διαδίκτυο για τα αεροπορικά εισιτήρια, το τρένο, το λεωφορείο ή το πλοίο. Αν έχουμε την ευκαιρία, ειδικά ως προς τις αεροπορικές ή τις χερσαίες μεταφορές, επιδιώκουμε να βρούμε τους μικρότερους δυνατούς χρόνους ταξιδιού και τις συντομότερες αναμονές στα σημεία μετεπιβίβασης.

Αξιοποιούμε τις εξειδικευμένες υπηρεσίες

Συχνά οι εταιρίες μεταφορών διαθέτουν κάποιες ειδικές υπηρεσίες που έχουν σαν σκοπό να εξυπηρετήσουν εξειδικευμένες ανάγκες των επιβατών τους. Για παράδειγμα, μπορούμε να ζητήσουμε στο αεροπλάνο μια θέση που να απευθύνεται σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Επίσης, ρωτάμε αν υπάρχει στο μενού ειδική επιλογή ανάλογα με τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες μας ή με κάποια αλλεργία ή ασθένεια.

Προμηθευόμαστε έγκαιρα το διαβατήριο

Αν ο προορισμός το επιβάλλει, θα πρέπει να προμηθευτούμε τα ανάλογα έγγραφα για να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό. Αν δεν διαθέτουμε ήδη διαβατήριο, ή αν αυτό δεν είναι σε ισχύ, τότε θα πρέπει να κάνουμε κάποιες σχετικές διαδικασίες. Ο σκοπός είναι να ξεκινήσουμε την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων όσο πιο έγκαιρα γίνεται, για να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να τρέχουμε την τελευταία στιγμή. Αν πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια, αναθέτουμε τη συλλογή των δικαιολογητικών σε συγγενικά πρόσωπα ή σε κάποιον επαγγελματία.

Ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας με πρακτικό πνεύμα

Σε γενικές γραμμές, επιδιώκουμε οι αποσκευές μας να είναι ελαφριές. Ειδικά αν η αεροπορική εταιρία θέτει περιορισμούς ως προς τις διαστάσεις και το βάρος, φροντίζουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες κατά γράμμα. Τοποθετούμε όλα τα φάρμακα που θα χρειαστούμε στο ταξίδι μέσα στη χειραποσκευή μας, μαζί με όλες τις ιατρικές συνταγές που αποδεικνύουν την αναγκαιότητά τους. Δεν τοποθετούμε τους συνδυασμούς των χαπιών μας σε πλαστικά κουτάκια, αλλά τα μεταφέρουμε μέσα στις συσκευασίες τους, έτσι ώστε να μας τα περάσουν από τον έλεγχο.

Διερευνάμε τις περιοχές που θα επισκεφτούμε

Κάθε προορισμός έχει διάφορα αξιοθέατα και δραστηριότητες που μας προσφέρονται. Πριν βρεθούμε επί τόπου στο μέρος που θα επισκεφθούμε, αναζητάμε τις πιθανές δραστηριότητες. Επιλέγουμε εκείνες που θεωρούμε ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε. Φυσικά, αποφεύγουμε τις ακραίες κλιματικές συνθήκες ή τις πολύ απαιτητικές διαδρομές.

 

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Leave a Comment