υγεία

Τα οφέλη της ήπιας yoga

Πολύ συχνά, όταν κάνουμε σε ανθρώπους μεγαλύτερους των 60 ετών, τι τους κρατά πίσω ως προς την πραγματοποίηση των ονείρων τους της ζωής τους, οι πιο συνηθισμένες απαντήσεις είναι η κακή υγεία και το

υπερβολικό άγχος. Η αλήθεια είναι πως όσο τα χρόνια περνούν, αισθανόμαστε την ανάγκη να ζήσουμε όσο πιο έντονα μπορούμε. Εσωτερικά, νιώθουμε νεανικοί και σφριγηλοί, όμως οργανικά πιθανόν η αίσθηση να είναι διαφορετική.
Το πρόβλημα είναι ότι όταν αισθανόμαστε αποκομμένοι από το σώμα μας, τότε οτιδήποτε άλλο στη ζωή μας είναι δύσκολο. Έτσι, γινόμαστε πιο οξύθυμοι με τους φίλους και την οικογένειά μας, προκαλώντας περιττές εντάσεις.
Δεδομένου ότι η καλή υγεία έχει μεγάλη σημασία για την ευτυχία μας, εμείς αναζητήσαμε μια λύση για τα προβλήματα του στρες, της έντασης και του πόνου που αντιμετωπίζουμε. Μια καλή ιδέα που έχουμε να σας προτείνουμε είναι η ήπια yoga, που είναι ίσως η καταλληλότερη μορφή άσκησης! Ας δούμε μερικούς καλούς λόγους:

Η yoga είναι κάτι περισσότερο από σωματικές κινήσεις

Η yoga είναι γενικά συνδεδεμένη με την εικόνα της νεότητας, της ομορφιάς και της ευελιξίας. Αυτό μπορεί να την κάνει να φαίνεται απρόσιτη για όλους εμάς που είμαστε σε μεγαλύτερη ηλικία.
Η αλήθεια είναι ότι η γιόγκα είναι περισσότερο ένας τρόπος ζωής, παρά ένας τρόπος άσκησης. Η επικοινωνία με το σώμα μας μέσω των asanas, είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Για παράδειγμα, μια από τα πιο δυνατά σημεία της γιόγκα είναι οι αναπνοές, οι οποίες φέρνουν την ενέργεια πίσω στο σώμα, ενώ αποβάλλουν την ένταση και το άγχος.

Η yoga απευθύνεται σε όλους, ειδικά στους ηλικιωμένους

Μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με τη yoga, είναι ότι έχει σχεδιαστεί κυρίως για νέους ανθρώπους, ώστε να αυξήσουν την ευελιξία τους. Στην πραγματικότητα, καμία ομάδα δεν μπορεί να ωφεληθεί περισσότερο από τη yoga, από εκείνη των ηλικιωμένων. Οι ασκήσεις της μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που δυσκολεύεται να σηκώσει τα χέρια του ή να στρίψει, να ξεπεράσει τις δυσκολίες αυτές.
Φυσικά, η γιόγκα δεν θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή ιατρική και πρέπει πάντα να συζητάμε με το γιατρό πριν ξεκινήσουμε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης.

Η yoga μπορεί να είναι η πύλη για μια υγιέστερη ζωή

Καθώς ξεκινάμε το ταξίδι στη yoga, αρχίζουμε να αισθανόμαστε διαφορετικά στο σώμα και το μυαλό μας. Αποβάλλοντας το στρες και την ένταση, οι σχέσεις μας με τους άλλους θα βελτιωθούν. Κερδίζοντας ξανά αυτοπεποίθηση και ευελιξία, είναι πιο πιθανό να βγούμε έξω στον κόσμο για να εξερευνήσουμε και πάλι τα όνειρά μας!

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Leave a Comment