Η σαντιγύ είναι μια διασκεδαστική και νόστιμη προσθήκη σε αμέτρητα ποτά, επιδόρπια και πρωινά, αλλά δεν αποτελεί επιλογή για εκείνους που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Ευτυχώς, μπορείτε να φτιάξετε μια νόστιμη σαντιγύ που δεν έχει γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία έχει καλύτερη γεύση από οτιδήποτε έτοιμο, συσκευασμένο.
Η σαντιγύ καρύδας μπορεί να αντικαταστήσει τη σαντιγύ σε οποιαδήποτε συνταγή και μάλιστα να της προσθέσει και ένα υπέροχο τροπικό άρωμα! Εδώ σε ένα πεντανόστιμο banoffee με καραμέλα και μπανάνα.
Συστατικά για τη σαντιγύ καρύδας
- 400 ml Κρέμα καρύδας
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ.σούπας σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικό)
Οδηγίες
Βάλτε την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για μια νύχτα. Ανοίξτε το δοχείο και αφαιρέστε το παχύ λευκό στρώμα στην κορυφή, τοποθετώντας το υγρό από κάτω στην άκρη για άλλη χρήση. Χτυπήστε την κρέμα καρύδας, τη βανίλια και το σιρόπι, μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Απολαύστε αμέσως ή βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να την απολαύσετε.
Σημειώσεις
- Αν το μείγμα σας διαχωριστεί, περάστε το μέσα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε το υγρό και συνεχίστε το χτύπημα.
- Η κτυπημένη κρέμα θα είναι αρκετά πιο σφικτή μετά την ψύξη, επομένως μπορεί να χρειαστεί να την αφήσετε να μαλακώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρήση.
Παραπομπές
Wells, Katie – Wellnessmama.com – ‘Dairy-Free Coconut Whipped Cream Recipe.’ Web.