υγεία

Πώς επιλέγουμε τη σωστή ρακέτα

Η επιλογή της σωστής ρακέτας μπορεί να είναι δύσκολη. Με τη μεγάλη ποικιλία που υπάρχει στην αγορά και τις πιθανότητες να επιλέξουμε τη λάθος ρακέτα που θα επηρεάσει αρνητικά το παιχνίδι μας – για να μην αναφέρουμε το πορτοφόλι μας – είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις μεταβλητές που συνθέτουν τη σύγχρονη ρακέτα.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να αποφασίσουμε κατά την επιλογή της ρακέτας είναι αν ψάχνουμε για δύναμη στο χτύπημα της μπάλας ή για έλεγχο.

Οι παίκτες που είναι αρχάριοι χρειάζονται μια ελαφρύτερη ρακέτα που μπορεί να προσθέσει περισσότερη δύναμη στο swing τους. Οι ρακέτες για δύναμη είναι ελαφριές (230-300 γρ.) και διαθέτουν υπερμεγέθη κεφάλια (645-840 τετραγωνικά εκατοστά). Είναι συνήθως μακρύτερες και το κεφάλι είναι ιδιαίτερα βαρύ για να παρέχουν επιπλέον ροπή στο χτύπημα. Η ρακέτα δύναμης έχει επίσης πιο χαλαρές αρμαθιές για περισσότερη δύναμη, και το υπερμέγεθες κεφάλι προσφέρει ένα μεγάλο “sweet spot” για την μέγιστη απόδοση στο χτύπημα. Το ‘κόστος’ είναι ότι έχουμε μικρότερο έλεγχο της μπάλας. Η ρακέτα για δύναμη είναι κατάλληλη περισσότερο για παίκτες που θέλουν να περάσουν τη μπάλα πάνω από το δίχτυ παρά για αυτούς με εμπειρία που έχουν προηγμένες τεχνικές στο γύρισμα και στην τοποθέτηση.

Οι ρακέτες ελέγχου, από την άλλη πλευρά, είναι έτσι κατασκευασμένες για καλύτερο έλεγχο της μπάλας. Αυτές οι ρακέτες είναι για τους προχωρημένους παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δική τους δύναμη στο χτύπημα, και προτιμούν μια ρακέτα που προσφέρει περισσότερο έλεγχο, καλύτερη τοποθέτηση της μπάλας και περιστροφή. Οι ρακέτες ελέγχου είναι βαρύτερες (310-425 γρ.), και διαθέτουν ένα μικρότερο, ελαφρύτερο κεφάλι για μέγιστη ευελιξία. Οι ρακέτες ελέγχου έχουν επίσης σφιχτές αρμαθιές για περαιτέρω έλεγχο της μπάλας.

Η ιδέα είναι να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της δύναμης και του ελέγχου. Γι’αυτό και η μεγάλη ποικιλία ρακετών που κυκλοφορούν στην αγορά μάς ευνοεί προκειμένου να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Μπορούμε να βρούμε ρακέτες με οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών των δύο μεταβλητών, της δύναμης και του ελέγχου, έτσι ώστε να καταλήξουμε στην ιδανική που ταιριάζει στην εμπειρία μας και το επίπεδο που έχουμε αυτή τη στιγμή. Ο εξοπλισμός για το τένις δεν είναι απαραίτητα ακριβός και μπορούμε να βρούμε μέχρι και τις πιο επώνυμες ρακέτες, όπως τις ρακέτες Wilson, σε πολύ καλές τιμές.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Leave a Comment