ταξίδια

Πως θα ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας για μια κρουαζιέρα

Ανάγνωση σε 1,5′

Ετοιμαζόμαστε για κρουαζιέρα; Αν είναι η πρώτη μας φορά, σίγουρα ο ενθουσιασμός θα είναι μεγάλος! Οι κρουαζιέρες είναι περίφημες διακοπές, αν μας ενδιαφέρει η ξεκούραση, το καλό φαγητό και η απόκτηση νέων φίλων! Δεν αποκλείεται η προετοιμασία των αποσκευών μας να μας προβληματίζει λίγο, ειδικά αν δεν ξέρουμε τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε εκεί. Όμως, αν λάβουμε εξαρχής υπόψη λίγα πράγματα, τότε η προετοιμασία της βαλίτσας μας θα είναι απλά παιχνιδάκι!

Αν η μετάβασή μας στο κρουαζιερόπλοιο περιλαμβάνει ενδιάμεσα κάποια αεροδιακομιδή, τότε αξίζει να πακετάρουμε τις αποσκευές μας έξυπνα. Οι αεροπορικές εταιρίες δίνουν στους επιβάτες την ευκαιρία να μεταφέρουν μαζί τους και μια χειραποσκευή εκτός από τις λοιπές αποσκευές. Μέσα σε αυτή μπορούμε να τοποθετήσουμε λίγα απαραίτητα ρούχα και τα φάρμακα που θα χρειαστούμε. Στην κύρια βαλίτσα μας, θα τοποθετήσουμε όλα τα υπόλοιπα πράγματα για το ταξίδι μας. Έτσι, αν κατά την πτήση μας χαθούν για κάποιο λόγο οι αποσκευές μας, τουλάχιστον θα έχουμε μαζί μας τα βασικά πράγματα για να περάσουμε την κρουαζιέρα μας.

Κάτι που ίσως δεν είναι αρκετά γνωστό, είναι πως κάποια κρουζιερόπλοια διαθέτουν κάποιους άτυπους ενδυματολογικούς κώδικες, τους οποίους οι επιβάτες γνωρίζουν και ακολουθούν κατά τη διάρκεια των γευμάτων και των πάρτι. Αν το ζήτημα του ντυσίματος με την έννοια αυτή δεν έχει μεγάλη σημασία για εμάς, τότε απλά προσπερνάμε τη συμβουλή αυτή και ντυνόμαστε όπως αισθανόμαστε άνετα. Διαφορετικά, ζητάμε πληροφορίες από το ταξιδιωτικό γραφείο ή κάνουμε έρευνα στο ίντερνετ, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Κάποιες επίσης χρήσιμες πληροφορίες που μπορούμε να συλλέξουμε από πριν αφορούν της υπηρεσίες καθαριστηρίου που παρέχει το σκάφος. Αν το κρουαζιερόποιο διαθέτει πληντύριο και στεγνωτήριο, θα μας δοθεί τότε η δυνατότητα να πακετάρουμε λιγότερα ρούχα στη βαλίτσα μας. Και φυσικά να επιστρέψουμε χωρίς καθόλου άπλυτα!

Οι καμπίνες των σκαφών διαθέτουν συνήθως αρκετά προϊοντα προσωπικής υγιεινής, όπως για παράδειγμα μικρές συσκευασίες με σαμπουάν ή αφρόλουτρο. Ωστόσο, τα προϊόντα αυτά ενδέχεται να μη μας καλύψουν από άποψη ποσότητας και ποικιλίας. Γι’ αυτό, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε λίγο χώρο στη βαλίτσα μας για κρέμες προσώπου, ξυριστικές μηχανές, καλλυντικά κλπ.

Αν η χώρα προορισμού μας βρίσκεται πολύ μακριά, αν ταξιδεύουμε για παράδειγμα στο άλλο ημισφαίριο, τότε η επιλογή του ρουχισμού μας θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τον καιρό που επικρατεί τη δεδομένη περίοδο στην περιοχή εκείνη. Το βέβαιο είναι πως χρήσιμα θα φανούν σε κάθε περίπτωση μερικά άνετα ρούχα και παπούτσια, αλλά και ελαφριά πανωφόρια για όλες τις ώρες. Κατά τα λοιπά, ενημερωνόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε για τον καιρό και αποφασίζουμε ανάλογα τις επιλογές μας!

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Leave a Comment