Διατροφή

Μονόδρομος η επιβολή κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό κατανάλωσης ζαχαρούχων ποτών από παιδιά

Ανάγνωση σε 1′

Μια έκκληση για δράση για τον περιορισμό της κατανάλωσης ζαχαρούχων ποτών από τα παιδιά

Νέες συστάσεις που δημοσιεύθηκαν στις 25 Μαρτίου 2019 από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και την Αμερικανική Ένωση Καρδιάς απαιτούν αλλαγές πολιτικής για τη μείωση της κατανάλωσης ποτών που περιέχουν ζάχαρη και γλυκαντικά μεταξύ παιδιών και εφήβων. Οι ομάδες ιατρών υποστηρίζουν ότι η εκπαίδευση γύρω από τις πιθανές συνέπειες της υπερβολικής ζάχαρης στην υγεία – όπως ο διαβήτης τύπου 2, το λιπώδες ήπαρ και η υψηλή χοληστερόλη – δεν επαρκούσαν για να περιορίσουν την κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών και υπογράμμισαν την ανάγκη κυβερνητικών προσπαθειών για την εξάλειψη του προβλήματος, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της κατανάλωσης καπνού και οινοπνεύματος. Οι συστάσεις τους περιλαμβάνουν την εφαρμογή φόρων στα ζαχαρούχα ποτά και την καθιέρωση υγιεινότερων επιλογών, όπως το νερό και το γάλα, στα παιδικά μενού.

Ο Vasanti Malik, ερευνητής στο τμήμα διατροφής στο Harvard T.H. Chan School of Public Health και επικεφαλής συγγραφέας πρόσφατης μελέτης που συνδέει την κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε ενήλικες, επαίνεσε τη νέα πολιτική δήλωση.

“Ο λόγος αυτής της έκκλησης για δράση είναι λόγω των ισχυρών και σταθερών αποδεικτικών στοιχείων που συνδέουν την πρόσληψη ζαχαρούχων ποτών με τα αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία”, δήλωσε στο CNN.

Παραπομπές

Harvard T.H. Chan School of Public Health – ‘A call to action on limiting kids’ sugary beverage consumption.’ Web.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.