ταξίδια

Κάνοντας διακοπές μαζί με τον σκύλο μας!

Κάποιοι από εμάς, δεν μπορούμε καν να φανταστούμε ότι θα φύγουμε για διακοπές αφήνοντας πίσω τον σκύλο μας. Αυτή η κατάσταση, συχνά μας αποκλείει εντελώς το ενδεχόμενο των διακοπών. Όμως τα πράγματα μπορούν να γίνουν πραγματικά απλά και με μια σχετική οργάνωση, θα καταφέρουμε να κάνουμε διακοπές μαζί με τον σκύλο μας! Ας δούμε μερικές λύσεις:

Η μεταφορά

Τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο; Ανεξάρτητα από το αν σκοπεύουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας οδικώς ή αεροπορικώς, θα χρειαστούμε σε κάθε περίπτωση το σωστό εξοπλισμό για την ασφάλεια του σκυλιού.
Για την οδήγηση, ένα λουρί ασφαλείας ή ένα οδόφραγμα κατά μήκος του πίσω καθίσματος είναι απαραίτητο. Επίσης, πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι ο αερισμός είναι καλός. Αν ο καλύτερος φίλος μας ταξιδεύει μέσα σε μια καρότσα αγροτικού, φροντίζουμε να βρίσκεται μέσα σε ένα μεγάλου μεγέθους κλουβί και φυσικά στη σκιά.
Για εκείνους που θα ταξιδέψουν με αεροπλάνο, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική εταιρία έγκαιρα, καθώς υπάρχουν αυστηροί κανόνες σχετικά με τις μεταφορές των σκύλων. Επίσης, χρειαζόμαστε ένα συγκεκριμένο κλουβί για να πετάξει ο σκύλος με το αεροπλάνο. Μια καλή ιδέα είναι να νοικιάσουμε ένα τέτοιο κλουβί, αντί να ξοδέψουμε ένα μεγάλο ποσό για τη μια και μοναδική χρήση του.

Στάσεις για την ανάγκη του και διαλείμματα

Πριν φύγουμε παίρνουμε μαζί μας το μπολ για το νερό, λίγα κεράσματα, το μπολ φαγητού και το λουρί του. Έχουμε άμεσα διαθέσιμο εμφιαλωμένο νερό για την περίπτωση που το νερό της βρύσης δεν είναι κατάλληλο.
Προβλέπουμε επιπλέον χρόνο ταξιδιού για τα διαλείμματα που θα χρειαστούν για να  κάνει ο σκύλος την ανάγκη του. Είναι καλύτερο και πιο ασφαλές, να κάνουμε στάσεις ανάπαυσης σε ένα πάρκο ή μια παιδική χαρά, έτσι ώστε ο σκύλος μας να μπορεί να τρέξει για λίγο.
Τα σκυλιά υποφέρουν εύκολα από θερμική καταπόνηση, οπότε δεν αφήνουμε ποτέ το κατοικίδιο ζώο μας μόνο μέσα στο αυτοκίνητο χωρίς επιτήρηση. Επίσης, προμηθευόμαστε σκίαστρα για τα παράθυρα αν ο σκύλος θα πρέπει να ταξιδέψει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Διαμονή

Το διαδίκτυο είναι ο καλύτερος φίλος μας για την αναζήτηση φιλικών προς τα κατοικίδια καταλυμάτων. Τέτοια θα μπορούσαν να είναι μια διαμονή σε αγρόκτημα ή κάμπινγκ. Πριν κλείσουμε την διαμονή, ελέγχουμε προσεκτικά τους κανόνες. Επιτρέπονται τα ζώα στο μέγεθος του δικού μας; Μήπως θα πρέπει να μεταφέρουμε το σπιτάκι του σκύλου; Οι σκύλοι επιτρέπονται σε όλους τους χώρους ή σε μια περιφραγμένη ζώνη; Το ιδανικό είναι να διαλέξουμε ένα κατάλυμα το οποίο θα παρέχει στον σκύλο μια αντιστοιχία με τη συνηθισμένη ρουτίνα της καθημερινότητάς του.

Υγεία

Αν και ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ τίποτα, ο καθένας μας μπορεί να αρρωστήσει στις διακοπές, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του σκύλου μας. Έτσι, πριν ξεκινήσουμε, ενημερωνόμαστε σχετικά για τον τοπικό κτηνίατρο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά αν πρόκειται για κατασκήνωση σε απομακρυσμένη περιοχή. Επίσης, δεν ξεχνάμε να πάρουμε μαζί οποιοδήποτε φάρμακα μπορεί ήδη να λαμβάνει.

Είναι υπέροχο όταν καταφέρνουμε να συμπεριλαμβάνουμε τα κατοικίδια ζώα μας στην οικογενειακή μας διασκέδαση. Παρά το γεγονός ότι απαιτείται ένας επιπλέον σχεδιασμός, η συμμετοχή του στις διακοπές μας θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία τόσο για εμάς όσο και για εκείνο!

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Leave a Comment