Ανάγνωση σε 1′
Σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν έτρωγαν ποτέ ξηρούς καρπούς, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είχαν περίπου 20% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια.
Νέα έρευνα σε περισσότερους από 210.000 ενήλικες που παρακολουθήθηκαν για 32 χρόνια, έδειξε ότι η καρδιά αγαπά τους ξηρούς καρπούς. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά φυστίκια, καρύδια, κάσιους και άλλους ξηρούς καρπούς, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας.
Η Marta Guasch-Ferre, του Harvard T.H. Chan School of Public Health, δήλωσε ότι τα ευρήματα στηρίζουν συστάσεις ότι η αύξηση της πρόσληψης μπορεί να αποτελέσει μέρος υγιεινής διατροφής για την μείωση του κινδύνου χρόνιας νόσου.
Η έρευνα έδειξε ότι σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν έτρωγαν ποτέ ξηρούς καρπούς, άνθρωποι που τους κατανάλωναν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είχαν περίπου 20% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια.
Όσοι κατανάλωναν φυστίκια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα είχαν 14% χαμηλότερο κίνδυνο και όσοι κατανάλωναν ξηρούς καρπούς από δέντρα-όπως αμύγδαλα και κάσιους είχαν 15 έως 23% χαμηλότερο κίνδυνο.
Η έρευνα έδειξε σχέση που δεν αποδείχτηκε ότι είναι αιτιατή.
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American College of Cardiology.