Διατροφή

Η καρδιά αγαπά τους ξηρούς καρπούς

Ανάγνωση σε 1′

Σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν έτρωγαν ποτέ ξηρούς καρπούς, όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είχαν περίπου 20% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια.

Νέα έρευνα σε περισσότερους από 210.000 ενήλικες που παρακολουθήθηκαν  για 32 χρόνια, έδειξε ότι η καρδιά αγαπά τους ξηρούς καρπούς. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά φυστίκια, καρύδια, κάσιους και άλλους ξηρούς καρπούς, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Η Marta Guasch-Ferre, του Harvard T.H. Chan School of Public Health, δήλωσε ότι τα ευρήματα στηρίζουν συστάσεις ότι η αύξηση της πρόσληψης μπορεί να αποτελέσει μέρος υγιεινής διατροφής για την μείωση του κινδύνου χρόνιας νόσου.

Η έρευνα έδειξε ότι σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν έτρωγαν ποτέ ξηρούς καρπούς, άνθρωποι που τους κατανάλωναν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είχαν περίπου 20% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια.

Όσοι κατανάλωναν φυστίκια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα είχαν 14% χαμηλότερο κίνδυνο και όσοι κατανάλωναν ξηρούς καρπούς από δέντρα-όπως αμύγδαλα και κάσιους είχαν 15 έως 23% χαμηλότερο κίνδυνο.

Η έρευνα έδειξε σχέση που δεν αποδείχτηκε ότι είναι αιτιατή.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American College of Cardiology.

Iatronet

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.