Διακόσμηση

Δημιουργικές ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο στολισμό της κουζίνας σας

Ανάγνωση σε 1′

Χριστούγεννα. Ακούμε τη λέξη Χριστούγεννα και ο νους μας ταξιδεύει αμέσως στο στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στο τζάκι με τις Χριστουγεννιάτικες κάλτσες κρεμασμένες να περιμένουν τα δώρα, στην αγαπημένη μας πολυθρόνα με την χειμωνιάτικη κουβέρτα με τους μικρούς Άγιοβασίληδες και τους τάρανδούς και στο οικογενειακό τραπέζι.

Έχετε παρατηρήσει όμως ότι δεν σκεφτόμαστε ποτέ άλλους χώρους στολισμένους μέσα στο σπίτι, κι ας είναι χώροι στους οποίους περνάμε πολλές ώρες της ημέρας. Όπως  για παράδειγμα η κουζίνα του σπιτιού. Μην μπερδεύεστε, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, παρόλο που είναι πεντανόστιμα γλυκά, δεν αποτελούν και Χριστουγεννιάτικα στολίδια για την κουζίνα μας.

Προκειμένου να μοιράσετε, λοιπόν, το πνεύμα των Χριστουγέννων και στο υπόλοιπο σπίτι σας, δείτε παρακάτω  μια σειρά προτάσεων που έχουμε ετοιμάσει ακριβώς για αυτό το λόγο.

Ξεκινήστε μετατρέποντας τα γλυκά της εποχής (μελομακάρονα, κουραμπιέδες αλλά και μπισκότα) σε γιορτινά στολίδια. Χρησιμοποιήστε κουπάτ και δώστε στα γλυκά σας Χριστουγεννιάτικα σχήματα. Ειδικά εάν έχετε παιδιά, αφήστε τα να σας βοηθήσουν στην Παρασκευή των γλυκών και σίγουρα θα τα λατρέψουν!

Τι πιο όμορφο από το να γεμίσετε το χρόνο τους με δημιουργικές δραστηριότητες όπως η κατασκευή όμορφων στεφανιών, κορδελών ή και φιόγκων, στολίδια με τα οποία θα ομορφύνετε αργότερα την κουζίνα σας.

Μην ξεχνάτε φυσικά, πως υπάρχουν και πιο απλά πράγματα που μπορούν να χαρίσουν ένα Χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα στην κουζίνα σας. Για παράδειγμα Χριστουγεννιάτικα πιάτα, ποτήρια, κούπες, σουπλά, τραπεζομάντηλα και πολλά ακόμη αξεσουάρ που συναντούμε καθημερινά στην κουζίνα μας.

Μην ξεχάσετε επίσης τον στολισμό του χώρου με εορταστικά λουλούδια όπως τα αλεξανδρινά, οι αμαρυλλίδες ή ακόμα και τα κλαδιά από έλατα και γκι. Τελειοποιήστε το αποτέλεσμα,  με όμορφα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια ή και μικρούς φωτεινούς Αγιοβασίληδες, που θα σς κρατούν συντροφιά σε μια ξαφνική νυχτερινή λιγούρα.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.