Διακόσμηση

Tips για να στολίσετε οικονομικά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ανάγνωση σε 1,5′

Χριστούγεννα: η εποχή που μας γεμίζει με τα αρώματα από τα πεντανόστιμα μελομακαρόνα και τους χειροποίητους κουραμπιέδες. Η εποχή που τα μπαλκόνια μας γεμίζουν φωτάκια. Η ιδανική στιγμή που μας ενώνει όλους γύρω από τα οικογενειακά τραπέζια και γεμίζει τα σπίτια γέλια και τραγούδια.

Ωστόσο, παρόλο που ο καθένας μας μπορεί να έχει αμέτρητες Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις από το στολισμό του σπιτιού και του δέντρου, θα έχετε παρατηρήσει πως όταν φτάνει η ώρα του φαγητού σε ένα Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, το τραπέζι μόνο Χριστούγεννα δεν θυμίζει. Ξεχνάμε να ασχοληθούμε με το στολισμό με αποτέλεσμα ο «πρωταγωνιστής» της βραδιάς να καταλήγει άχρωμος και γεμάτος πιάτα που δεν έχουν καν ομοιομορφία.

Φροντίστε λοιπόν, το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, να μην μοιάζει σε τίποτα με το περσινό (εκτός φυσικά από τις πεντανόστιμες συνταγές σας).

Centre Piece

Πάρτε απόφαση ότι ένας μικρός χώρος στο κέντρο του τραπεζιού θα πρέπει να μείνει για στολισμό και συνεπώς δεν θα πρέπει να τοποθετήσουμε εκεί πιάτα. Τοποθετήσετε ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο καλάθι διακοσμημένο με Χριστουγεννιάτικες μπάλες, στολίδια και σοκολατάκια σε σχήμα Άγιου Βασίλη. Εναλλακτικά τοποθετήστε ένα κόκκινο βάζο με αλεξανδρινά ή κλαδιά από έλατο.

Σκεύη

Για το υπόλοιπο τραπέζι, υπάρχουν υπέροχες Χριστουγεννιάτικες πιατέλες, μαχαιροπήρουνα αλλά και χαρτοπετσέτες, σε πολύ οικονομικές τιμές (σχεδόν τιμές χονδρικής!), που αποτελούν από μόνες τους στολίδια.

Δωράκια

Μια πολύ καλή ιδέα που φέτος θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σας, είναι να τοποθετήσετε από ένα γούρι δίπλα σε κάθε σερβίτσιο. Τα γούρια αποτελούν πάντα ένα εξαιρετικό μικρό δώρο για να πάει καλά ο νέος χρόνος που πλησιάζει.

Ωστόσο, ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού δεν έχει να κάνει μόνο με το ίδιο το τραπέζι. Ο περισσότερος κόσμος ξεχνά τις καρέκλες που βρίσκονται γύρω του και συχνά το κρύβουν. Αυτή είναι και η ευκαιρία σας για να ξεχωρίσετε. Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε Χριστουγεννιάτικους σκούφους ή κάλτσες για να κρεμάσετε πίσω από κάθε καρέκλα. Ειδικά οι Χριστουγεννιάτικες κάλτσες θα ήταν ιδανικές για τις καρέκλες των παιδιών, καθώς θα μπορούσαν να κρύβουν μέσα τους και μικρά Χριστουγεννιάτικα δωράκια.

Ότι και να επιλέξετε για τα Χριστούγεννα που μας έρχονται, φροντίστε να υπάρχει ομοιόμορφα σε όλο το σπίτι και να μην απουσιάζει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας.

About the author

MyCare

Το MyCare είναι ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να ζούμε φυσικά με ασφάλεια, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μάς προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.